La DO Terra Alta

Quim Giménez.  Sommelier
761
Celler de Pinell de Brai

Aquesta denominació d’origen, actualment ha agafat un auge important gràcies a la qualitat dels seus vins. El Consell Regulador es va fundar l’any 1972 i té la seva seu a Gandesa.

Localització: Situada a l’oest de la província de Tarragona, entre el riu Ebre i el límit amb Aragó. Abasta, entre d’altres localitats, Batea, Bot, Gandesa, Horta de Sant Joan, Pinell de Brai i la Pobla de Masaluca.

Superfície: Aproximadament 5.993 ha, amb 1.663 viticultors i 45 cellers.

Clima: Mediterrani amb forta influència continental. Estius secs i calorosos i hiverns molt freds. Oscil·lacions tèrmiques entre els -6 ºC als 38 ºC. El vent, el mistral i el garbí són determinants per a l’evolució de la vinya.

Terreny: La vinya s’assenta sobre un altiplà situat lleugerament per sobre dels 400 m. Els terrenys són de tipus calcari i de textura argilosa.

Varietats blanques: Garnatxa blanca, macabeu i parellada.

Varietats negres: Samsó (carinyena), garnatxa tinta, garnatxa peluda, ull de llebre (tempranillo), cabernet sauvignon i syrah.

Els vins blancs són potents i afruitats. Els negres tenen gran cos i alta graduació. També s’elaboren vins dolços i misteles.

Els seus cellers són arquitectònicament significatius com els de Gandesa i el de Pinell de Brai, obra de l’arquitecte Cesar Martinell.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí