Un duet de caves amb personalitat pròpia nascuts a la Serra de Mar

Text: Redacció
709

El celler Alta Alella presenta una proposta única per brindar aquest Nadal amb els seus caves Alta Alella Laietà i Alta Alella Laietà Rosé. Dos Grans Reserves ideals per compartir amb família i amics mentre s’aprecien els matisos d’aquests caves nascuts a la Serra de Mar, territori ubicat dins de la zona Comtats de Barcelona, singularitzada pel Consell Regulador del Cava.

La certificació i el reconeixement de la Serra de Mar és un fet històric que dóna valor a la història i tradició del territori en el qual es troba Alta Alella, marcant així la personalitat pròpia de la regió. D’aquesta manera, es ressalten l’excepcionalitat del terroir i les singulars característiques edàfiques, climàtiques, orogràfiques i històriques.

Alta Alella Laietà · Gran Reserva 2016

És un cava ecològic i de perfil cosmopolita elaborat amb les varietats pansa blanca (xarel·lo), macabeu, chardonnay i pinot noir. El seu nom s’inspira dels “laietans”, un antic poble iber (preromà) que va habitar al nord de la ciutat de Barcelona. La seva ampolla, garantia d’origen i lligada a la història de la D.O. Alella, no deixa indiferent a ningú i accentua amb la seva forma el factor diferencial de la seva estructura, aroma i sabor. Té un perfil de tast elegant i madur, untuós, sec i afruitat que es corona amb una fina bombolla.

Alta Alella Laietà Rosé · Gran Reserva 2016

És un cava monovarietal ecològic elaborat amb Mataró (monastrell), la varietat més genuïna de la zona vinícola (nom de la capital de la comarca del Maresme). Un cava exquisit i persistent, amb una certa salinitat i mineralitat marcades. Els seus aromes a violetes i fruits vermells combinats amb notes de fruits secs i brioixeria, fruit de la seva criança mínima de 30 mesos, el converteixen en un cava gastronòmic, ideal per harmonitzar les millors taules.

COMPARTIR