El Projecte Finestres de Can Vallerià a Premià de Dalt

Text: Can Vallerià
482

Els murals ceràmics ‘L’ombra d’en Joanet’, de Madola, i ‘Lletres de Can Vallerià’, de Joan Pasqual, ocupen des de fa uns dies l’espai de les antigues finestres del porxo de la finca de Can Vallerià, tancades des de fa més de quatre dècades.

Després de sanejar l’antiga instal·lació d’usos agrícoles per adequar-la com a espai cultural, els dos artistes residents a Premià de Dalt van fer seva la idea de l’entitat Can Vallerià de donar una segona vida a les obertures, i han treballat tot l’estiu conjuntament en aquest ‘Projecte finestres’, ara inaugurat.

Damunt d’una superfície de lloses ceràmiques elaborades expressament per al projecte, els dos artistes han elaborat sengles obres que dialoguen entre elles a partir del concepte finestra i de l’imaginari que representa. Els murals del Passeig Coromina passen així a ser part de l’espai públic de la vila, i patrimoni de tots els ciutadans.

Paral·lelament, a l’interior del porxo s’ha obert la mostra ‘Tallers’, on Madola i Joan Pasqual mostren algunes de les obres que mai no han vist la llum públicament. Són un autèntic fons d’armari on es veu part de la recerca de nous llenguatges artístics que els dos porten fent fa molts anys.

Al canal de YouTube de Can Vallerià podeu veure el vídeo on s’explica el procés de creació de les dues obres.

La petita biblioteca lliure

Coincidint amb la inauguració dels murals, també s’ha posat en marxa la petita biblioteca lliure de Premià de Dalt, que administra Can Vallerià. Consisteix en una caseta adossada a un dels murs d’entrada a la finca del Passeig Coromina. Agafeu un llibre i, un altre dia que hi torneu a passar, deixeu-ne un altre a canvi. No cal que sigui el mateix, nomes cal que sigui interessant, que aporti alguna cosa a qui el llegeixi.

Gràcies al treball de voluntariat de l’artesà Berto Martí, Premià de Dalt ingressa a la xarxa global sense ànim de lucre Little Free Library, una organització que acull més de 100.000 casetes-biblioteca a cent països d’arreu del món.

COMPARTIR