El repte de la vida

Josep Aracil i Xarrié.  President d'Eurosenior
529

Josep AracilEns trobem davant d’una societat alienada que no té consciència de la seva pròpia realitat. Es menysprea el valor de l’esforç, que es pretén substituir per la superficialitat, el passotisme, el consumisme i l’individualisme de què a mi ningú m’ha de dir el que haig de fer. La pràctica del pensar es menystinguda, és massa feixuga, requereix una gran voluntat per ser exercitada. També passa el mateix amb les accions transformadores i constructives.

Vivim en una societat complexa, amb un excés d’informació contradictòria que atabala i dificulta el coneixement de la realitat. Qualsevol persona que tingui el valor de voler comprendre, només una mica, la societat que l’envolta, es troba amb una gran dificultat per exercir l’ús del seu pensament. Es creu ingènuament que tota la culpa del que passa és dels polítics, oblidant-se que la renúncia ciutadana de no assumir responsabilitats, realitzant accions comunitàries que requereixen pensar i a la vegada esperonen per a l’acció, acaba tenint un preu elevat, que cal pagar amb la compra d’antidepressius, la medicació de més venda a les farmàcies.

Viure significa assumir la responsabilitat de trobar la resposta correcta als problemes que ens planteja i acomplir les tasques que la vida ens assigna contínuament, utilitzant el valor de l’esforç, sense el qual tota la resta és mentida i això no és gens fàcil. La vida no deixa de ser un repte que s’acaba amb la mort. En els moments actuals, caracteritzats per una crisi econòmica i social, que ningú entén, ni sap com s’ha produït i menys quan s’acabarà, viure suposa, si més no, per a les persones capaces de pensar i a la vegada actuar, gaudir d’un privilegi històric. Si bé és veritat, que diuen que no hi ha més cec que el qui no hi vol veure, cada vegada està més clara la constatació del fet de trobar-nos davant d’una civilització prehumana que s’esgota i el naixement d’una nova que aspira a ser integralment humana.

En aquestes circumstàncies cal que les persones més clarividents assumeixin el repte històric de liderar una gran transició històrica, com mai s’havia donat en la història de la humanitat. Cal tenir present que totes les idees i veritats tenen una data històrica i que la humanitat no es planteja mai problemes per als quals no es donin ja les circumstàncies necessàries favorables per a ser resolts. Ara és l’hora de les persones capaces de pensar i d’actuar per fer realitat els seus pensaments.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí