Els ciutadans ho han decidit

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
368

Manuel Roca i CuadradaEls resultats de les eleccions municipals del passat diumenge 22 de maig a la nostra ciutat donen  a Convergència i Unió com a força més votada, que supera els socialistes després de 32 anys.

L’escenari ha canviat després d’una llarga etapa socialista que ha governat en coalició amb altres formacions d’esquerres i fins i tot en solitari en  totes les legislatures a partir de l’etapa democràtica. Històricament Mataró ha estat en mans socialistes. La ciutat ha viscut i s’ha desenvolupat sota el mandat dels socialistes i de les forces d’esquerres que li han donat suport.

Després de més de tres dècades  seria absurd no reconèixer la feina feta i per tant un balanç de gestió positiva per a la ciutat, però no sempre les coses es fan bé i arriba el moment de passar factura.

La ciutat ha anat creixent urbanísticament, s’ha cohesionat, però no es pot negar que l’evolució que ha patit  el seu teixit industrial i productiu al llarg de les darreres dècades  ha estat  força complicat i ha comportat la destrucció de llocs de treball  i tancament d’empreses,  situant la taxa d’atur en uns límits preocupants. També seria absurd negar que la crisi no hi ha influït. És evident que sí, però, hi ha altres factors i situacions que la ciutat ha viscut i viu que no han estat abordats amb valentia i ara són els que han passat factura al govern municipal.

Tot plegat fa que els resultats electorals deixin clar que els ciutadans han apostat  pel canvi. No han confiat en el projecte socialista i han optat per donar suport a l’opció nacionalista de CiU.

És evident que els resultats tampoc han estat espectaculars  per la força més votada (CiU) que haurà de ser l’encarregada de formar govern. No ho tindrà gens fàcil i a partir dels resultats del diumenge s’haurà d’emprar a fons per aconseguir tirar endavant el seu projecte de govern, sens dubte fent acords estables o puntuals amb altres forces. En aquest sentit els convergents consideren que els resultats els legitimen per formar el nou govern municipal de la ciutat i han anunciat la seva intenció de contactar amb totes les forces de provada tradició democràtica per tal de constituir el proper Ajuntament. Els ciutadans ho han decidit. Tindrem nou govern municipal de diferent color polític pels propers quatre anys, en uns moments difícils, però, sens dubte apassionats, que hauran de posar a prova la consistència del projecte nacionalista de CiU. Ara ha arribat el moment de demostrar-ho.