En marxa les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Text: Redacció
395

Les Jornades van començar el 15 d’octubre i duraran fins al proper dia 30 de novembre. Es faran als restaurants dels següents municipis: Sant Pol de Mar, Dosrius, Calella, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta, Caldes d’Estrac, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Mar, Pineda de Mar, Arenys de Munt, Mataró, Vilassar de Dalt, Argentona, Tiana, Sant Andreu de Llavaneres i Tordera.

“Quan arriba la tardor, els bolets es converteixen en els autèntics protagonistes de la gastronomia a Catalunya. La gran afició a buscar bolets que hi ha a casa nostra s’ha vist reforçada en els darrers anys gràcies a l’important impacte que té en els mitjans de comunicació tot el que està relacionat amb els bolets. Al Maresme, els bolets han anat agafant molta popularitat i se celebren diverses fires, exposicions i mostres on en són els protagonistes”, asseguren des del Consell Comnarcal del Maresme (CCM).

Precisament, també, afegeixen des d’aquest ens, “al Maresme, els xarcuters i les xarcuteres també han anat incorporant aquests fruits del bosc a la seva oferta d’embotits, i cada cop és més freqüent trobar botifarres de bolets. Tot i que inicialment les botifarres de bolets eren únicament de rovellons, cada cop l’oferta és més diversa i les xarcuteries han començat a incorporar els rossinyols, els camagrocs, les trompetes de la mort, els ceps…”.

Per aquest motiu, el programa de mà de les Jornades Gastronòmiques del Bolet 2011, a més dels restaurants i les propostes vinculades a aquesta iniciativa, també inclou una relació de xarcuteries del Maresme que elaboren botifarres de bolets i que estan incloses en el cens de productors de productes de la terra i artesania alimentària de la comarca.

D’altra banda, diverses receptes al voltant del bolet i els menús acaben de perfilar aquest programa. Es pot trobar més informació a www.costadebarcelonamaresme.cat.

 

COMPARTIR