Envelliment saludable i exercici físic després de la COVID-19

Esther Masjoan Galbany.  Fisioterapeuta. Residència i Centre de Dia Can Boada
52

Durant el darrer any, amb la pandèmia, ens hem mogut poc. Ara és el moment, per tant, de tornar-nos a activar o començar alguna activitat i així procurar per un envelliment saludable i una qualitat de vida òptima.

Fer exercici regular comporta molts beneficis, sigui en l’àmbit físic, psíquic o social. Disminueix el risc de patir malalties cardiovasculars i la pèrdua de massa òssia, millora la incidència i facilita el control de la diabetis mellitus, redueix el dolor en persones amb osteoartritis… La potenciació muscular augmenta la força i la massa muscular, això incrementa la flexibilitat i millora l’equilibri, cosa que disminueix el risc de caure i proporciona una major capacitat per fer les activitats habituals de la vida quotidiana. I s’han d’afegir dos beneficis no tan coneguts, però molt importants, que són la prevenció de la discapacitat i la disminució de patir deteriorament cognitiu.

Es recomana fer exercici cada dia, per un període d’uns 30 minuts, però es pot començar per seleccionar tres dies a la setmana i dur a terme activitats com sortir a caminar a un ritme lleuger (i si pot ser acompanyat/da). Es pot combinar amb diferents activitats com pujar i baixar escales, la bicicleta estàtica, apuntar-se a classes de ball, fer taitxí… Inclús, quan mirem la televisió, durant els anuncis, podem aixecar-nos i caminar una mica, fer algun estirament… En definitiva, per fer qualsevol acció que comporti moure’s.

Fer exercici millora la nostra salut de manera integral, tot i que no podem oblidar que una bona alimentació i uns hàbits saludables ens ajudaran a potenciar-la.

L’exercici físic és una font d’energia i augmenta la nostra autoestima. En definitiva: el moviment és vida!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí