Es declara desert el 56è Premi Iluro de monografia històrica

Fundació Iluro.
472

El veredicte del jurat de la 56a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica, instituït per la Caixa d’Estalvis de Mataró el 1959 i convocat, enguany, per segona vegada, per la Fundació Iluro, es va fer públic el passat mes de novembre.

Dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, el premi s’atorga al millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, i es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fonts documentals, biografies i autobiografies que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.

El jurat, format pel Dr. Antoni Pladevall i Font, president, pels Drs. Josep Maria Fradera i Barceló (Universitat Pompeu Fabra), Joaquim Pera i Isern (Universitat Autònoma de Barcelona), Xavier Torres i Sans (Universitat de Girona), per Àngels Soler i Llobet (Museu de Mataró), i per la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Fundació Iluro), que actua com a secretària, ha considerat que l’únic treball presentat, amb el lema ‘Vivències’, no reunia les condicions necessàries per merèixer el guardó.

La lectura del veredicte va ser precedida per la presentació, per part dels seus autors, de les obres guardonades l’any passat, en la 55a convocatòria del Premi Iluro: De xerric a capità d’empresa. Memòries de Joan Brufau Cusidó ampliades pel seu fill, de Jaume Brufau Prats (accèssit Premi Iluro 2013), i Quan la terra promesa era al sud. La immigració francesa al Maresme als segles XVI i XVII, d’Alexandra Capdevila Muntadas (Premi Iluro 2013).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí