Lliurament del Premi iluro 2013

Text: Redacció
406

Al tancament d’aquesta edició era prevista l’entrega del Premi Iluro 2013. L’acte, en el qual es fa públic el veredicte del guardó de monografia històrica, és el dia 5 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala d’Actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61), de Mataró.

El Premi Iluro va instituir-lo Caixa Laietana el 1959, el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria, i aquest any ha estat convocat, per primera vegada, per la Fundació Iluro.

El guardó reconeix el millor treball d’investigació i recerca històrica  sobre Mataró o la comarca del Maresme, i es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, biografies i autobiografies, que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.

A més de la dotació econòmica de 4.500 euros, els treballs s’han anat publicant, configurant al llarg dels anys una gran biblioteca de temàtica local i comarcal.

Sis treballs opten enguany al Pemi Iluro: ‘De xerric a capità d’empresa. La indústria del gènere de punt al Maresme’; ‘La Font Picant d’Argentona. Del Balneari Prats al Manantial Burriac 1783-2010’; ‘Els murcians del segle XVI i XVII. Entre la temporalitat i l’arrelament al Maresme’; ‘Elisabet Cristina de Brunsvic. Reina a Mataró (Juliol de 1708)’; ‘La casa que tinc’ i ‘Estudi de l’arquitectura fabril a Mataró al s. XIX’.

El jurat del certamen està format pels Drs. Antoni Pladevall, que el presideix; Josep Maria Fradera (UPF); Joaquim Pera (UAB); Xavier Torres (UdG), Àngels Soler (Museu de Mataró) i la Dra. Roser Salicrú (CSIC i Fundació Iluro), que actua com a secretària.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí