Es posa en marxa el Pla PIVE-2 per promoure els nous vehicles eficients

Text: Redacció
505

Amb la intenció de facilitar l’adquisició de vehicles, des del passat dia 4 de febrer, particulars, professionals autònoms i petits i mitjans empresaris, poden sol·licitar els ajuts oficials per a la compra o renovació dels seus vehicles a través del Programa de Incentivo de Vehículos Eficientes (PIVE-2).

La previsió que es fa per a aquesta segona fase del Plan PIVE és que es puguin substituir uns 150.000 vehicles comercials per d’altres de més eficients i amb consums més baixos. D’altra banda, també es preveu que el Pla aportarà més de 600 milions d’euros a les arques públiques i permetrà que es conservin més de 10.000 llocs de treball i un impacte de més de 2.000 milions d’euros de valor afegit per a l’economia espanyola, segons s’assegura des de l’Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (ANFAC).

El Pla PIVE-2, entre les seves novetats destacables d’aquest any, compta amb l’ampliació de la prestació (aportada al 50% pel Ministerio de Industria i per les marques–) a 3.000 euros, quan abans era de 2.000, per a les famílies nombroses que comprin un cotxe de més de cinc places, amb un preu abans d’IVA no superior a 30.000 euros.

Un altre aspecte que també es modifica és la rebaixa de l’antiguitat exigida a l’automòbil que es retira de circulació. En aquest cas passa a ser de 12 a 10 anys, o de 10 a 7 en cas de vehicles que siguin comercials.

Una data que és força postiva d’aquest Pla PIVE-2 és que segons la Federación de Asociaciones de Concesionarios de Automoción (Faconauto), es calcula que generarà una demanda addicional d’uns 70.000 vehicles al mercat.

És aconsellable parlar amb els concessionaris de cotxes on es facilitarà informació adequada a cada cas per beneficiar-se de les diverses prestacions d’aquesta opció. Pel que fa a la vigència del PIVE-2 és d’un període 12 mesos o fins a esgotar-se el pressupost destinat, de 150 milions d’euros.

COMPARTIR