Èxit de públic a la inauguració de Can Marfà Gènere de Punt de Mataró

Text: Redacció
498

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va presidir el passat 28 de març la inauguració de Can Marfà Gènere de Punt, la nova extensió del Museu de Mataró que acull la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, la més important a Catalunya i una  de les més significatives a nivell europeu en la seva especialitat. La nau petita de Can Marfà es converteix així en el primer espai museístic dedicat en exclusiva a Catalunya al gènere de punt. Més de 2.000 persones van assistir a l’acte i, pocs minuts abans d’entrar al museu, van poder veure un espectacle de vídeo  màping a la façana de la nau petita de Can Marfà sobre la historia de la indústria del gènere de punt. A continuació es van organitzar visites guiades per veure-hi exposades a l’interior la maquinària, les peces i els materials audiovisuals.

L’alcalde i el president de la Fundació Jaume Vilaseca, Pere Vilaseca, van recordar al públic l’època en què Mataró va ser una de les ciutats més importants gràcies al tèxtil i el regidor de Cultura, Joaquim Fernández, va dir que en els darrers 4 anys s’han empleat 600 persones de nou en el sector. Amb la posada en marxa de Can Marfà Gènere de Punt culmina un llarg procés que es va iniciar el 1990, quan Jaume Vilaseca va començar a crear la col·lecció amb la intenció de poder-la convertir algun dia en un museu que expliqués la història de la indústria del gènere de punt a la ciutat i la comarca. L’any 1996 la Fundació va signar un compromís amb l’Ajuntament perquè la col·lecció, amb prop de 5.000 objectes, esdevingués pública; i al 2013 es va signar el conveni definitiu per fer realitat el museu.

La col·lecció que la Fundació Jaume Vilaseca ha cedit a la ciutat fonamenta l’exposició “Mataró, capital del gènere de punt”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí