“Festivals com el Festimatge són imprescindibles”

Text: Àlex M. Franquet
734

Crec que li ha tocat representar al seu germà ja algunes vegades i ja té una mica d’experiència. Fins i tot, algunes vegades la premsa els ha confós. Durant l’acte, ha fet broma i ha dit que intenta fer “Lo imposible” i anar a tot arreu on criden al seu germà.
Algunes vegades ho he fet en actes com aquest. Juan Antonio treballa molt i quan ell no arriba a tot, si jo puc ajudar-lo, doncs intento fer-ho.

Com va reaccionar el seuu germà quan va saber que encara guardàvem el curt amb el que va guanyar el seu primer premi al cinema? Era un curt de l’any 1996 titulat ‘Crédula”.
Doncs li va fer molta il·lusió, està clar. Aquest premi al Trofeu Torretes de Calella va significar molt per a ell. La veritat és que sou uns visionaris, perquè fa 20 anys ja vàreu veure el que vindria en el futur amb ell…

…el Jurat ja va veure coses… I ara què li sembla tornar a veure ‘Crédula’, 20 anys després?
He de ser sincer i no me l’esperava pitjor. Recordava que era pitjor. No ho tenia gens clar, abans de tornar-lo a veure. Un cop vist de nou, no està tan malament. Però em porta molts bons records. Per exemple, el director de cinema Kike Maíllo fa d’actor al curt. I el gat que surt era el gat de la nostra família.

Vostè i el seu germà tenen molta relació amb Calella i Pineda?
Estimem molt la Sala Mozart de Calella, perquè en aquest cinema vam veure de petits moltes pel·lícules. Passàvem els estius aquí i el pla era anar pel carrer Església i després veure alguna pel·lícula. Ens va influir molt. Representa molt per a nosaltres. Hi ha sales mítiques com la sala Urgell de Barcelona o aquesta de Calella.

Què li semblen festivals amb curtmetratges com el Festimatge?
Doncs que són totalment imprescindibles. Són una mica com les escoles de futbol base per al futbol. Està clar que Juan Antonio no estaria viatjant avui cap a Los Angeles si en un primer moment no li haguessin donat un premi a Calella.

Què opina de la idea d’unir cinema i fotografia en un mateix certamen, com fa el Festimatge?
Són arts germanes. Ho veig molt bé com a element distintiu del festival. És bona idea.

Es pot parlar dels projectes del seu germà mentre no desvetlli cap secret?
Sí, cap problema.

Crec que el seu germà ha treballat amb l’actriu Eva Green?
Sí, ha gravat els dos primers episodis d’una sèrie de televisió que es diu ‘Penny Dreadful’ per al canal Showtime Amèrica, que comptarà amb grans actors com Eva Green, Josh Harnett i Timothy Dalton. També hi ha dos actors joves com Billie Piper i Harry Treadaway, que estan molt bé. Són històries d’un terror una mica victorià. S’estrena l’11 de maig a Estats Units, però encara no hi ha una televisió que hagi comprat els drets per a Espanya.

I després estan els llargmetratges per a la gran pantalla.
Els altres projectes en els quals està treballant són dues pel·lícules. D’una banda, ‘Un monstruo viene a verme’, que està basada en un llibre de Patrick Ness, i després la segona part de ‘Guerra Mundial Z’, que està en desenvolupament i seguirà comptant amb Brad Pitt. Com podeu veure, no parem.

COMPARTIR