La formació en l’àmbit dels animals

Text: Redacció
253

La cura dels animals ha estat des de sempre una professió amb molts punts forts. Ha estat i és un àmbit professional amb un ampli reconeixement social, que  a més es complementa amb l’agraïment dels animals i dels seus propietaris que en molts casos han desenvolupat lligams emocionals molt forts i sincers amb les seves mascotes.

Estem doncs davant un àmbit professional en creixement, d’una banda en la cura dels animals domèstics, les nostres estimades mascotes, ja que a banda dels habituals i tradicionals gats, gossos i ocells, actualment s’hi han afegit d’altres com petits rosegadors, rèptils o espècies exòtiques. També, el control que fa l’Administració respecte la criança, l’engreix o la supervisió de grans escorxadors és un segon àmbit professional que requereix la presència de professionals qualificats en l’àmbit de la cura i supervisió dels animals i del que els envolta.

Un altre àmbit, i a més amb molta responsabilitat social, és la tasca que fan les protectores, fundacions privades o públiques, que a banda de desenvolupar una consciència social i sensibilitat cap a la cura dels animals, fomenten l’adopció responsable d’animals, i combaten contra l’abandonament. Us animem a tots vosaltres a conèixer per exemple la tasca que es fa a la SPAM (fundació Daina), una protectora amb molt de recorregut a Mataró i el Maresme, i que exemplifica perfectament el tarannà d’afecte cap al món animal. Podeu conèixer la seva activitat i programes de voluntariat a: https://www.protectoramataro.org/ca

Com accedir a aquest món professional?

La possibilitat d’accedir a una de les tasques vinculades a la cura dels animals es pot fer bàsicament des de dos vessants, la universitària i la no reglada.

La formació universitària contempla el grau de veterinària com el principal actiu en la formació en aquest àmbit, actualment es pot cursar a la Universitat Autònoma (UAB) i a la Universitat de Lleida (UdL). També es pot accedir a aquest àmbit laboral estudiant el grau de biologia, amb una oferta molt més ampla d’universitats. L’accés als graus es pot fer des del Batxillerat o des d’un cicle formatiu de grau superior, però requereix una nota de tall important, doncs el nombre de places és reduït.

En la zona nord del país, es pot trobar algun centre que desenvolupi els graus superiors en ramaderia, però actualment l’oferta reglada és molt limitada i amb una sectorització geogràfica important.

I finalment trobem tota la formació no reglada, aquesta formació proposa un títol que encara no té valor acadèmic, però que pot ser una formació de qualitat que permeti a les persones fer una trajectòria curricular intensa i amb garanties per assumir algunes de les tasques descrites amb anterioritat.

Assistents tècnics veterinaris, ensinistradors, perruquers canins, experts en cavalls, en rèptils, en animals salvatges o en cetacis són programes formatius que ben fets poden significar una carta de presentació important i solvent per un accés al món laboral.

Per decidir respecte aquesta formació, cal conèixer la proposta formativa, els continguts, les opcions reals de pràctiques en entorns clínics i en entorns comercials i a partir d’aquí prendre decisions.

Una bona formació en l’àmbit de la cura dels animals pot ser una molt bona plataforma per accedir a un àmbit laboral de gran reconeixement i prestigi.

Anima’t a conèixer les teves opcions!!!

TRIANGLE ACADÈMIA
Sant Josep Oriol, 21 · Mataró · Tel 93 790 33 45 · www.idea-mataro.com
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí