“El futur de l’Associació és seguir posicionant-la i donant-la a conèixer”

Text: Redacció
709

L’Associació d’Hostalers de Cabrils és una activa entitat que dinamitza la gastronomia local i la seva projecció en tot el territori. Parlem amb el seu president, Artur Masiques, sobre la 30 Mostra Gastronòmica.

Sergi Gonzàlez, Artur Masiques i Pep Masiques, membres de la junta de l’Associació d’Hostalers.

El pitjor de la crisi ja ha passat pel sector de la gastronomia?
El pitjor ja ha passat. Notem una bona recuperació, però no acabem d’estar com abans.

Quines activitats proposa durant l’any l’Associació d’Hostalers de Cabrils?
L’Associació d’Hostalers de Cabrils és una entitat dinàmica que proposa diferents campanyes durant l’any, la més emblemàtica és la ‘Ruta Gastronòmica’, aquest any ha estat la 5a edició i hem presentat el plat “Croquetes amb pareo”. En la presentació vam convidar a l’Àvia Remei i a periodistes que van participar i experimentar “treballar en una cuina” per un dia.

Quants establiments de restauració formen part de l’entitat actualment?
La nostra entitat està oberta a tothom, actualment els establiments que en formen part són: Ca l’Estrany, Can Rin, La Concòrdia, L’Hort Cabrils, L’Hostal de la Plaça, Hotel Mas de Baix, La Mossegada, Sal i Pebre.

Quins projectes de futur es plantegen com a reptes de l’Associació?
El futur de l’Associació és seguir posicionant-la com sempre i en el marc que es troba: la Vila Gastronòmica de Cabrils. Seguir donant-se a conèixer per tota la província de Barcelona i anant ampliant.

Com participen en la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils?
Des de l’Associació participem donant idees i coneixements de gastronomia a l’organització. També tenim un estand que ofereix obsequis i sorteigs dels nostres col·laboradors i patrocinadors.

El Maresme aposta pel turisme i per la gastronomia. Què troben a faltar, a nivell comarcal, per projectar més el sector de l’hostaleria?
La comarca del Maresme sempre s’ha vist com un lloc de segona residència i ara de primera, potser necessitaria més suport turístic.

El client de la crisi estava, lògicament, molt preocupat pel preu. Podem dir, ara, que la millora de l’economia fa que es torni a valorar més la qualitat que no el preu que es pugui pagar-ne?
Justament els restauradors hem tingut que baixar preus oferint la mateixa qualitat, proposar menú en dies festius que abans no en teníem. Així que ha afectat al marge de benefici.

Com treballen amb d’altres institucions i amb quines per fomentar la gastronomia i els temes que són propis de l’hostaleria?
Treballem conjuntament amb l’Ajuntament de Cabrils, amb la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica. També estem estretament vinculats amb la Diputació de Barcelona (Promoció Turística), Consell Comarcal del Maresme, Parc a Taula, i ben relacionats amb gastrònoms, bloggers i periodistes especialitzats de gastronomia i turisme. Els convidem als nostres esdeveniments i els fem partícips de les campanyes i novetats que comuniquem.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí