Harmonies de Nadal

Quim Giménez.  Sommelier
703

Aquest mes farem un parèntesi de les DO que normalment comentem. Així doncs, farem uns suggeriments de vins; la propera edició serà de caves, per acompanyar els àpats d’aquestes festes que ara s’aproximen, les de Nadal. Els vins han estat proposats per la seva relació qualitat-preu. Aquests els podeu trobar al Celler Nou de Premià de Mar i al Vinalium de Mataró. També podeu trobar-ne d’altres en la mateixa línia al Celler d’en Mon, també de Premià de Mar.

Els vins blancs són ideals per combinar amb marisc, peix, arrossos, pasta, pollastre i foie gras. La nostra llista de suggeriments recull els següents:

Els vins rosats ens poden servir com a comodí, ja que combinen amb molts plats, com per exemple embotits, marisc, peix, arrossos, pasta i carns blanques. Així doncs, proposem els següents:

Els vins negres presenten varietats, a l’hora de combinar amb el menjar els que són joves lliguen amb el peix blau, els embotits, els formatges semi, carns blanques, pasta i arròs de carn.

En canvi, si són de mitja criança (roure) tindrem l’opció de combinar-los també amb embotits, carns blanques i vermelles, tot i que aquestes últimes suaus, formatge semi i pasta.

Finalment, si són criances i reserves podran servir-nos per acompanyar formatges curats, carns vermelles, embotits ibèrics i carns de caça.

Alguns suggeriments:

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí