La importància d’un bon esmorzar

Text: AMIC
465

Els experts en nutrició ho diuen clar: l’esmorzar és un dels principals àpats del dia. Aquest, hauria d’aportar el 25% de les calories que ingerim al llarg de la jornada, tot i que sovint, a causa de les presses, no es dedica a aquest àpat la importància que hauria de tenir.

Els principals nutrients que haurien de formar part d’un esmorzar equilibrat són els hidrats de carboni (cereals, plàtan, pa…), els minerals (llet, iogurts…), les proteïnes (pernil, ou…) i les vitamines (fruites, suc de taronja natural o altres sucs o batuts però sempre elaborats amb fruita fresca…).

Els hidrats de carboni o carbohidrats són especialment importants durant l’esmorzar, ja que constitueixen el principal combustible del nostre organisme. Tots els processos vitals requereixen d’energia, ja sigui per a la realització d’activitats físiques com intel·lectuals.

Cal tenir en compte que després del descans de la nit, el nostre organisme necessita de la ingesta d’aliments per tal d’equilibrar els nivells de sucre. Un esmorzar insuficient pot repercutir en el nostre rendiment físic i mental.

Les vitamines també són part important de l’esmorzar. Una bona peça de fruita o bé un suc aporta les vitamines necessàries per afrontar el matí. Algunes d’aquestes vitamines, com la C, són a més a més antioxidants i també resulten recomanables per enfortir el nostre sistema immunitari.

Pel que fa a les proteïnes, aquestes són el component principal dels músculs, de la sang, de la pell i de tots els òrgans interns.

En relació amb els productes làctics, la seva aportació de calci i de minerals enforteixen el nostre esquelet i ens ajuden a complementar l’esmorzar.

D’altra banda, la soja pot ser un bon substitut de la llet, per l’aportació en proteïnes, en minerals i fibra. La soja no conté lactosa, per la qual cosa les persones que en són al·lèrgiques poden trobar en aquesta beguda una alternativa, sempre i quan no els sigui incompatible per algun altre motiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí