IRONMAN Barcelona, una prova esportiva de referència internacional al Maresme

Text: Redacció  // Foto: Feliu Vilalta
698

Cinc anys després que IRONMAN Barcelona arribés al municipi de Calella per primer cop, aquesta prova esportiva de referència internacional va celebrar el passat diumenge 7 d’octubre una nova edició amb xifres de participació importants que consoliden la seva trajectòria.

Pel que fa al palmarès, enguany van acabar la cursa un total de 2.460 atletes dels 3.000 registrats. El primer classificat, amb el dorsal 72, va ser Jesper Svensson, amb un temps de 8h 05’ 56’’ . En categoria femenina, la primera dona va ser l’atleta alemanya Laura Philipp, amb el temps de 08h 34’ 57’’ i 20a de la general. I pel que fa a l’últim classificat, va fer-ho amb un temps de 15h 37’ 24’’ .

Com a dada d’interès, segons informen des del consistori calellenc, els esportistes participants a la prova, de més de 80 nacionalitats, van esgotar les inscripcions en un sol mes.

I en relació a l’organització, com va explicar el director de la cursa, Jordi Pérez: “Tot l’equip dediquem l’any sencer a treballar perquè l’IRONMAN Barcelona sigui perfecte, i l’atleta torni a casa amb un record immillorable. L’esforç i afecte que li posen tots els treballadors explica, en gran part, la història que estem construint a Calella”.

Com és habitual, la cita esportiva de Calella va acollir importants noms en línia de sortida: l’atleta local Miquel Blanchart, amb llarga experiència en la prova, l’alemany Horst Reichel, l’anglès Harry Wiltshire i el també espanyol Albert Moreno. I en categoria femenina, esportistes com Eva Wutti, Yvonne Van Vlerken i Daniela Saemmler.

L’IRONMAN Barcelona consta d’una prova amb 3,8 quilòmetres de natació pel litoral, un inici especialment ‘vistós’ que els mateixos triatletes van votar com a millor circuit nedant del calendari en 2017.

Després d’aquest primer àmbit de competició, els triatletes es van trobar amb una novetat d’aquesta edició, un circuit de ciclisme de 180 quilòmetres a dues voltes (Calella-Montgat) que inclou un tram per autopista i que l’organització ja va utilitzar en 2016, amb un desnivell mínim que va permetre arribar a velocitats altes just abans de tornar a Calella.

I finalment, el repte d’afrontar els últims 42,8 quilòmetres de cursa a peu entre Calella i Santa Susanna, fent tres voltes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí