Ja és primavera a les nostres vinyes

Eli Cots Foraster.  www.avinturat.com
208

Un any d’aquest “impàs”, per dir-ho d’alguna manera, que ens ha portat la COVID-19. Un final i un inici de moltes coses. El que mai s’atura és el temps. Així arribem altra vegada a la primavera. I també ens ho mostra la vinya, que a principis de mes ha començat a brotar. De les primeres ha estat la vinya de Cal Marquès, plantada als antics horts de la finca Marquès d’Alella.

I ben aviat podrem gaudir del patchwork dels verds de totes elles. Aquest mosaic del que tant ens agrada gaudir ja sigui passejant-hi a peu, amb bicicleta… i sobretot, si pot ser amb una copa de vi tot gaudint d’una activitat d’Enoturisme.

L’Enoturisme no ha deixat de ser una pràctica de turisme segura, ja que s’han adaptat les visites, i les activitats que l’envolten, a l’exterior i amb grups més reduïts. A més de seguir amb tota la normativa vigent i les recomanacions que s’han anat adaptant al llarg dels mesos i la situació. No ha estat un any gens fàcil per aquest sector tampoc.

Però l’arribada del bon temps arriba també amb la floració de noves i bones notícies per a la comarca i DO. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat una aplicació amb l’elaboració d’un mapa per municipi. Un total de 30 rutes amb els principals punts culturals i patrimonials. La millor acompanyant per acabar d’arrodonir una visita a un dels cellers de la DO Alella i conèixer els seus voltants.

I aquest reclam turístic ha arribat de la mà del distintiu que la comarca El Maresme ha rebut com a marca de Cicloturisme a Catalunya. Així doncs, podem proclamar-nos com a lloc ideal per combinar amb la pràctica de ciclisme, visites culturals i Enoturisme.

Esport, cultura, i no ens oblidem de la gastronomia. Des del 19 de març fins al 2 de maig podem gaudir de les propostes gastronòmiques amb l’anomenada perla verda del Maresme, el pèsol. Són 14 municipis i 29 restaurants els que hi participen oferint propostes gastronòmiques. I entre finals d’abril i fins al juny, arribarà també la maduixa del Maresme com a protagonista.

El millor maridatge en ambdós casos? La Pansa Blanca, és clar. Mai falti el vi de la DO Alella a les nostres taules.

COMPARTIR