L’Ajuntament de Premià de Mar posa en marxa un pla per reordenar l’aparcament a la ciutat

Text: Redacció
1032

Premià de Mar és la segona ciutat del Maresme i un municipi amb una gran densitat de població constatable en els seus 28.310 habitants, que resideixen en una extensió d’1,92 km2. Com d’altres localitats de la comarca, però en aquesta més pel seu alt nombre d’habitants en un àmbit geogràfic reduït, pateix els problemes urbanístics d’una configuració vial i construcció massiva que va fer-se els anys 60-70, amb edificis sense aparcaments soterranis i importants problemes d’estacionament.

L’Ajuntament premianenc planta ara cara a aquesta assignatura pendent del municipi, i ho fa amb una actuació integral que pretén millorar l’aparcament de vehicles a tota la ciutat a través de diverses modificacions a la zona blava, la creació d’una zona verda i millores en les condicions per adquirir places als aparcaments públics.

La regidora de Governació i Seguretat Ciutadana, Marisa Ferreras, i el gerent de Primília Serveis, Jordi Lluch, van presentar aquestes mesures el passat 14 de maig a la Fàbrica del Gas.

“L’objectiu és ordenar el carrer en una ciutat que té una població molt densa i greus problemes de mobilitat, però alhora potenciant el comerç local en millorar les opcions d’aparcament”, va explicar Marisa Ferreras. La regidora també va apuntar que dins aquest pla s’està estudiant implantar una zona veïnal al Gas per facilitar als veïns d’aquesta zona l’estacionament, ja que molta gent d’altres municipis hi deixa el vehicle tot el dia per agafar el tren.

Amb aquestes actuacions, el consistori segueix el planejament urbanístic que contempla el “carrer per a les persones”, el màxim de vehicles en aparcament soterrats i una fluidesa que permeti trobar aparcament quan es va a comprar, fomentant així el comerç local.

D’altra banda, pel que fa a les mesures que s’implantaran preveuen la reordenació de la zona blava municipal i completar aquest model implantant el concepte de zona verda d’aparcament residencial en determinats punts del municipi; aprovar nous preus reduïts i ampliar l’oferta de terminis per a l’aparcament soterrani de la Biblioteca Municipal Martí Rosselló, per facilitat així al major nombre de ciutadans l’accés a un aparcament per al seu vehicle privat; ampliar l’oferta de terminis i incloure l’opció de lloguer a l’aparcament de Can Boter; obrir la concessió o el lloguer de les places de l’aparcament de la Sardana, que fins ara eren de rotació i aplicar un pla de comercialització de les places d’aparcament municipal residencial.

Precisament, pel que fa a la reordenació de les zones blaves, se’n contempla una de nova a la zona de la plaça Dr. Ferran, al barri de Can Farrerons, on hi ha una zona de comerç emergent. També una nova zona blava d’estiu, gratuïta per als veïns, a la zona del Palmar, amb un funcionament similar al de la zona blava d’estiu de Can Pou-Camp de Mar. Alhora, es preveu una zona verda (252 places), d’estacionament regulat amb bonificacio de l’aparcament per als veïns residents de les zones del centre i Dr. Ferran (Can Farrerons), en concret 2 euros per setmana.

COMPARTIR