L’Ajuntament que defensa els mataronins

Marta Gómez.  www.martagomez.cat
1812

Sabia que podia arribar, però estava convençuda que no convenia. Des del Ple municipal de setembre on a través de la CUP es va posar el tema sobre la taula, vaig pensar que la denúncia que se m’imposava, –juntament amb el meu company sentimental– per uns suposats insults als Mossos d’Esquadra, quedaria anul·lada. El propi consistori en aquell moment no es va voler posicionar i, malgrat tot, vaig trobar-ho correcte, tot i que seguia preguntant-me el perquè. Ara ja no entenc res. En una situació de crisi econòmica, de retallades pressupostàries, salarials i laborals que provoquen prou enuig entre la societat, no creia que uns fets tan evidents com els que van passar el 27 de juliol poguessin transcendir com ho han fet. Aquell dia ja es va notar prou. La presència del Conseller d’Interior, Felip Puig, va fer portar un exagerat desplegament d’agents anti-avalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Amb la tal mala sort que jo mateixa, estant treballant i acreditada pel Tot Mataró i Maresme, vaig qüestionar en una conversa totalment privada si era obligatori que tot aquell desplegament anés amb passamuntanyes.

La multa arriba ara. Tres mesos després d’aquell migdia del 27, on tant jo com el meu company ens vam sentir humiliats i menyspreats pels cossos de seguretat. Mateix moment en què se’ns va retenir i denunciar per suposadament haver insultat als Mossos quan tan sols vam estar demanant el número de placa a un dels agents que, a l’inversa, ja li havíem hagut d’entregar el nostre document d’identitat. Enmig de la confusa i impotent situació se’m va arrencar l’acreditació de premsa que portava al pit i fins i tot se’m va ridiculitzar la meva tasca professional.

Ara, una multa de 500 euros arriba des d’aquell Ajuntament que a principis de setembre no s’havia volgut posicionar. Em sembla que més clar no ho podien haver fet. Han aconseguit però, fer-ne més ressò –sobretot a la xarxa amb el hashtag #totssommartagomez– del que hagués estat retirar la denúncia. Potser vaig ser la ingènua que va pensar que l’Ajuntament que escollim hi és per defensar els mataronins. M’equivocava?

 

COMPARTIR