La DO Tarragona

Quim Giménez.  Sommelier
829

La vinya és present des dels temps de l’Imperi Romà. Es comenta que l’emperador August en les seves visites a Tarraco només consumia els vins d’aquesta zona. La designació oficial del Consell Regulador de la Denominació d’Origen data de l’any 1932.

Localització: Està situada a la part central de la província de Tarragona. Té dues zones diferenciades: el Camp de Tarragona i la Ribera de l’Ebre. També en formava part la zona de Falset, però l’any 2001 va passar a formar part de la DO Montsant. Aproximadament té 6.598 hectàrees de vinya amb 2.067 viticultors i 58 cellers.

Terrenys: Són de tipus al·luvial més abundants en la zona de la Rivera d’Ebre i calcaris en la zona del Camp de Tarragona.

Clima: De tipus mediterrani en la zona de ‘El Camp’ i continental en la zona de la Ribera d’Ebre. La temperatura mitjana és de 16º C i durant l’hivern no s’arriben als 0º C. La pluviometria oscil·la entre els 475 i 650 mm anuals.

Varietats de raïm blanc: Chardonnay, garnatxa blanca, moscatell d’Alexandria, parellada, xarel·lo, subirat parent (malvasia), macabeu, cabernet sauvignon i moscatell frontignan.

Varietats de raïm negre: Cabernet sauvignon, garnatxa, merlot, monestrell (mataró), pinot noir, samsó (carinyena), syrah i ull de llebre (tempranillo).

Els vins blancs tenen una marcada aroma fruital, amb cos.

Els vins negres són càlids, carnosos amb tanins fins. Estructurats. Els rosats són frescos i afruitats.

Són destacables els vins dolços i rancis. Destaca el famós vi de Misa que és utilitzat pel Vaticà pels seus rituals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí