La mascareta i el condó

Ferran Planell.  Escriptor
653

La salut és quelcom que ens hem de prendre molt seriosament i que vol poca broma a l’hora de preservar-la. Amb tot el respecte, quedi clar per endavant, però amb la intenció d’esbossar-vos algun somriure, permeteu-me aquest article,extret en part d’un relat més llarg que, en cas de voler-lo llegir,trobareu penjat a Relats en Català (www.relatsencatala.cat).

Recordeu aquell “Póntelo, pónselo” de la campanya institucional dels condons per prevenir la sida? Doncs, amb la mascareta el missatge ve a ser el mateix.Val a dir, però, que en el cas dels condons no cal dur-lo posat tot el dia, encara que més d’un faria bé en fer-ho, perquè després amb les presses pròpies de l’excitació, acaba sense estar posat en el moment precís en què hauria d’estar-ho. La mascareta, en canvi, requereix més temps de permanència. I és normal. En la gran majoria dels casos —amb alguna excepció a banda— passem més temps fent vida social i xerrant, que no pas fent sexe. Clar que això últim no deixa de ser també fer vida social, oi? Bé, deixem-ho, perquè m’estic embolicant i ara m’ha vingut una imatge al cap amb la mascareta i el condó posat alhora.

Aclarit que s’ha de dur posada la mascareta durant més temps, i amb tot el meu reconeixement a la seva conveniència i eficàcia, convindreu amb mi que se’ns ha anat un pèl l’olla. Hi ha polítics que, en un intent que el poble els imiti, no se n’estan de practicar amb l’exemple, quan es tracta de fer-se la foto. Tant és que estiguin fent una videoconferència o xerrant sols darrere un faristol en una roda de premsa; la mascareta sempre posada. Tot i que l’únic que aconsegueixen és que encara se’ls entengui pitjor que quan divaguen amb la boca destapada. Veus, però, en això de pretendre aconseguir que el poble els copiï, amb els condons no es van atrevir. Sortir públicament amb ell posat i que es veiés que el duien, no era quelcom políticament correcte. Hagués quedat lleig, certament. S’ha de reconèixer que aquí van estar encertats i estalviaren al personal passar males estones davant la tele.

I ara, amb un somriure, però molt seriosament: Distància – mans – mascareta – ventilació (i el condó, quan cal).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí