La realitat virtual arriba a la Casa Pairal

Gisela Bonilla.  Equip Tècnic de la Casa Pairal
576

A la Casa Pairal apostem per les teràpies no farmacològiques ja que són un gran complement al tractament de les demències. Encara que aquestes no poden eliminar el deteriorament cognitiu associat, moltes vegades poden ajudar a millorar la capacitat funcional i cognitiva de la persona, ja que es centren en les causes psicosocials o ambientals dels problemes i eviten els efectes secundaris de les intervencions farmacològiques. És per això que l’equip tècnic de la Casa Pairal realitzem des de fa temps activitats com l’estimulació cognitiva i la musicoteràpia.

Creiem que és el moment d’apostar per les noves tecnologies, ja que contínuament busquem noves teràpies que puguin millorar la qualitat de vida dels nostres residents: apropem la realitat virtual a la Casa Pairal.

L’objectiu general d’aquest projecte és la millora i el manteniment de diferents funcions executives com la memòria, la capacitat de concentració i l’orientació, i també l’estimulació emocional amb la recuperació de records significatius. A més a més, fomentar una millora de l’autoestima i de l’estat anímic.

Una de les activitats d’aquest projecte, es realitzarà amb la col·laboració de l’Institut Vilatzara, d’aquesta manera, aconseguirem crear un espai intergeneracional entre joves i avis. Els alumnes crearan una aplicació virtual que permetrà que els nostres residents puguin veure, amb l’ajuda de les ulleres de realitat virtual, imatges 3D que els traslladin a antigues vivències experiencials i emocionals.

Després de seguir diversos estudis realitzats als Estats Units, on realitzaven intervenció basada en realitat virtual a diferents residències de gent gran, hem decidit impulsar aquest projecte, en el que hem posat totes les nostres il·lusions.

Des de la Casa Pairal treballem per millorar la realitat dels nostres residents.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí