La venda de mòbils s’estanca per festes

Anna Lladó.  Periodista. annalladoferrer.wordpress.com
733

Aquestes festes de Nadal, segons un estudi de l’empresa Deloitte, gastarem més que els anys anteriors. Farem més despesa en viatges i oci, tot i que els diners seran el regal més desitjat, seguits per la roba i el calçat, els llibres, els perfums i la cosmètica. El que sembla que aquest any baixarà, segons l’estudi, és la demanda de telèfons mòbils.

Això ens planteja la següent pregunta: Ha tocat sostre la venda de telèfons intel·ligents? Fins ara semblava que no tenia límits, però el sector, en general, ja ha mostrat símptomes d’estancament aquest 2016.

Actualment el nombre de mòbils supera el de persones que viuen al món, més de 7.000 milions. Per tant, els objectius de les companyies de telefonia se centren en les noves generacions, especialment en els països emergents, però també en les actuals, que, quan ho consideren, canvien l’aparell. Uns amb més freqüència que d’altres.

Continua sent un negoci important, però està estancat. Les darreres novetats en telefonia mòbil ja no ens sorprenen tant, han deixat de ser revolucionàries. Un fet que podria anunciar aviat el llançament de nous productes o serveis per tornar a captivar els consumidors. Què vindrà ara? Quin altre producte es convertirà de cop i volta en “necessari”?

Ja siguin telèfons mòbils o altres tipus de regals, l’estudi de Deloitte també destaca que aquestes festes de Nadal una quarta part dels ciutadans farà les compres a través d’Internet. Una tendència creixent i que pot accelerar l’adaptació del comerç tradicional al món virtual.

COMPARTIR