L’Ateneu Cooperatiu del Maresme torna al setembre amb la diada del cooperativisme

Coop Maresme.
246

Coop Maresme prepara l’inici del nou curs amb dues jornades i la finalització del programa formatiu ‘Consolida’

Coop Maresme organitza, el proper 5 de setembre a les 11h del matí, a Mataró, la Diada del Cooperativisme. Una jornada pensada per a reflexionar sobre cultura cooperativa, amb una taula rodona  formada per Laura Arau, sòcia treballadora de Cultura XXI, SCCL impulsora de Fira Literal o l’editorial Tigre de Paper, entre altres; i Xavi Urbano, soci treballador de Quesoni, SCCL i membre de #CulturaCoop. El debat estarà moderat per Eloi Aymerich de la cooperativa Clack. L’acte finalitzarà amb un vermut musical.

Sobre el dia Internacional de les Cooperatives

El 16 de desembre de 1992, l’Assemblea General de les Nacions Unides, en la resolució 47/90, proclama Dia Internacional de les Cooperatives el primer dissabte de juliol de 1995, per celebrar el centenari de l’establiment de l’Aliança Cooperativa Internacional, i decideix estudiar la possibilitat de celebrar un dia internacional de les Cooperatives en anys futurs.

Així doncs, el 23 de desembre de 1994, l’Assemblea General de les Nacions Unides, en la resolució 49/155, convida els governs, organitzacions internacionals, organismes especialitzats i organitzacions cooperatives nacionals i internacionals pertinents a celebrar anualment, a partir de 1995, el Dia Internacional de les Cooperatives el primer dissabte de juliol.

Altres actes de Coop Maresme

D’altra banda, al setembre finalitzarà el programa formatiu Consolida -pensat per donar eines a les entitats d’ESS i Cooperatives per al seu creixement i consolidació- amb una formació online i gratuita sobre el Reglament de Règim Intern els dies 23 i 30 a dos quarts de deu del matí.

A més, el 17 d’octubre se celebrarà la Jornada d’educació, cooperativisme i feminisme. Un acte format per una xerrada del professor Miquel Àngel Essomba i tallers sobre aprenentatge cooperatiu, economies feministes a l’aula i les cures al món educatiu. Tot plegat, pensat per a compartir experiències a través de dinàmiques organitzades per la cooperativa Musicop.

MÉS INFORMACIÓ A:
www.coopmaresme.cat
www.twitter.com/coopmaresme
www.facebook.com/coopmaresme
www.instagram.com/coopmaresme

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí