Les Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet al Maresme tornen amb força

Text: Redacció
412

Els bolets desperten passió a la comarca. Som un territori fidel a aquesta cita gastronòmica i cada any un centenar d’establiments (restaurants, carnisseries, xarcuteries i, fins i tot, forns i pastisseries) ofereixen les seves especialitats gastronòmiques boletaires. A banda d’aquesta oferta, diversos municipis de la comarca organitzen fires, mostres, xerrades… i altres esdeveniments estretament vinculades a la cultura del bolet. Cal recordar que al Maresme en tenim catalogades més de 700 espècies. Les Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet d’enguany ja estan en marxa des del passat 22 d’octubre i es perllongaran fins el 30 de novembre.

En aquesta edició hi participen 19 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Possiblement les cites gastronòmiques dels bolets siguin les que generen més activitats complementàries. Vilassar de Dalt celebrarà la 16 Fira del bolet i la natura; Sant Pol de Mar la V Fira de la tardor; Sant Iscle de Vallalta la 18a Festa del bolet; Sant Cebrià de Vallalta les XII Jornades de la tardor i el bolet, la Festa Viu el parc i el mercat del vi i el formatge; Premià de Dalt la XVIII Exposició i tast de bolets; Pineda de Mar la Tardor gastronòmica; Mataró la Fira de Tardor i la 31a Exposició de bolets del Maresme; Canet de Mar la V Festa del bolet i Caldes d’Estrac la Boletada popular. Tota una sèrie de propostes que conviden a visitar els municipis tot gaudint dels sabors de tardor.

Per no perdre cap opció, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra, han editat un opuscle que recull tant les ofertes gastronòmiques dels establiments participants com les activitats que es desenvolupen a cada municipi. També incorpora 5 receptes gentilesa de diferents restaurants acompanyades de la proposta de maridatge amb vins de la DO Alella que fa la reconeguda sommelier Rosa Vila.

CALDES D’ESTRAC
Boletada popular.
Diumenge 15 de novembre. A l’esplanada de Can Muntanyà.

CANET DE MAR
V Festa del bolet.
Dissabte 7 de novembre. A la plaça Macià. Amb paradetes de venda de bolets i productes de tardor, exposició de bolets, activitats infantils, demostracions de cuina, degustació de bolets… i molt més. Durant tot el dia.

MATARÓ
Fira de tardor.
7 i 8 de novembre. Plaça de l’Ajuntament. Fira d’artesania i de productes alimentaris de la mà d’artesans, productors i pagesos com bolets, formatges, mel, embotits…

31a Exposició de Bolets del Maresme. Del 7 al 13 de novembre. Plaça de l’Ajuntament.

PREMIÀ DE DALT
XVIII Exposició i tast de bolets.
7 i 8 de novembre. A partir de les 11 h del matí al pati de la Societat Cultural Sant Jaume.

SANT POL DE MAR
V Fira de la tardor.
Dissabte 14 de novembre, de 10 a 21 h.Plaça dels quatre cantons, carrer Nou i plaça de l’Estació. Fira amb productes típics de la tardor com són el bolets, les castanyes, el vi, i els dolços de temporada, entre d’altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí