Les temperatures càlides del 2011 i la no esterilització col·lapsen la SPAM de gats

Text: SPAM
1091

La SPAM no dóna a l’abast amb tots els gats que viuen a les instal·lacions del CAAC de Mataró. A l’abandonament constant, se suma per primer cop el fet que existeix un remanent de cadells que van arribar durant l’estiu i que encara no han trobat una família. De moment aquesta situació és suportable, però podria agreujar-se si no buida de felins el centre abans que no arribi la primavera. Si no aconsegueix reduir la xifra de felina, la SPAM hauria de negar l’entrada a les cadellades que apareixen amb l’arribada del bon temps.

En els quatre centres que gestiona l’entitat aquest any han entrat 394 cadells. Aquesta xifra és força similar a la d’altres anys però la gran diferència és que d’aquests, n’han sobreviscut 295 a les malalties típiques que afecten els cadells així com a la separació sobtada de la mare. En aquest sentit, la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, afegeix que “si no hi ha un augment de les adopcions per fer front a aquest remanent, el servei de gestió de cadellades podria perillar per l’any vinent”. Actualment, als centres que gestiona la SPAM hi viuen més de 200 felins.

La temperatura i la no esterilització, possibles causes

Avaluant la situació en què es troben els gats de la SPAM, l’equip directiu només troba dues possibles causes per comprendre què ha passat aquest any que l’hagi fet diferents a d’altres. Per una banda, la temperatura càlida que ens ha acompanyat durant tot l’any ha afavorit que les gates puguin caure en zel més cops i, per tant, donar a llum més cadellades i en èpoques que no haurien de fer-ho.

Però, sense, dubte, l’altra gran causa és la manca d’esterilització de les gates, un fet que al nostre país es repeteix a gairebé totes les cases on hi viuen gates femelles com animals de companyia.

Per això, Serra avisa que s’han de prendre mesures per evitar una situació similar pel 2012: “Demanem als ciutadans que trobin cadells en zones on viuen gats feréstecs que no ens agafin els cadells pensant que els hi fan un favor perquè les mares podrien estar amagades; als propietaris que no han esterilitzat la seva gata per no gastar-se uns pocs euros, que no es pensin que els refugis som un magatzem de gats”, -afegeix Serra – “a les mans de tots està la sort o desgràcia de molts gatets que no han demanat nèixer i que ni la SPAM podrà ajudar. Només una esterilització pot estalviar molt de patiment i sacrificis innecessàris”.

Promocionant l’adopció dels gats

Cada any en aquestes dates, la SPAM engega una campanya de promoció de l’adopció que s’allarga fins la primavera. El cost de qualsevol gat, ja sigui adult, jove o cadell, és de 50€ i el preu inclou l’esterilització, la desparasitació interna i externa i el xip. Però aquest any més que mai, s’espera que la iniciativa ajudi a reduir el nombre d’animals.

COMPARTIR