El mercat emergent dels assistents de veu

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
371

L’ús dels assistents de veu –com ara Amazon Alexa o Google Home– està creixent molt ràpid. Es preveu que siguin un dels regals més habituals per aquestes festes de Nadal.

Ara bé, proporcionalment, encara són poques les persones que els fan servir i, a més, de moment, “no són tan importants com s’esperava per als mitjans de comunicació”. Així es desprèn de l’informe ‘The future of voice and the implications for news’ del Reuters Institute for the Study of Journalism.

L’estudi explica que actualment l’ús dels assistentes de veu és limitat, basat en accions senzilles com ara escoltar música, la ràdio o podcasts, consultar la previsió del temps o fer preguntes generals.

Als Estats Units, el 14% dels ciutadans els fa servir regularment; al Regne Unit, el 10%; i a Alemanya, el 5%. D’aquests percentatges, la meitat hi escolta notícies. Només l’1% afirma que informar-se a través dels mitjans de comunicació és la funció més important dels assistents virtuals. L’estudi també diu que la majoria de la població que els fa servir té entre 30 i 45 anys i ho fa, sobretot, a primera hora del matí i per la nit.

L’informe apunta que estem en un estat de desenvolupament inicial, però que, segons la consultora Juniper Research, el 2022 el 55% de les llars dels Estats Units tindrà un assistent de veu. És per aquest motiu que el Reuters Institute for the Study of Journalism recomana als mitjans experimentar, innovar i desenvolupar una estratègia per a no quedar-se enrere.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí