Mor l’artista i activista cultural de Mataró Jordi Cuyàs

Text: Redacció
536

L’artista mataroní Jordi Cuyàs, que vivia a Cabrera de Mar, va morir el passat 24 d’agost als 60 anys, després de patir una aturada cardíaca.

Jordi Cuyàs era molt conegut per la seva tasca cultural a la capital del Maresme, on era un dels referents. Precisament, va ser, durant els anys 80, un dels fundadors del grup CAPS.A, des d’on continuava en els darrers temps impulsant propostes culturals que interrelacionaven diverses disciplines artístiques.

Es definia com ‘artista visual’ i treballava diversos llenguatges, com l’escultura, el vídeo i el ‘net art’. Era diseñador gràfic. La seva última exposició, ‘Espriu recordat. Manuel Cusachs i Jordi Cuyàs’, és de l’any 2014. També va ser membre fundador de l’Associació per la Cultura i l’Art Contemporani de Mataró (ACM).

D’altra banda, una de les seves obres més reconegudes és l’escultura ‘La Matarona’, que va crear amb Jaume Simon el 1986 i que posteriorment, el 1997, es va instal·lar a la rotonda de l’entrada de la ciutat venint per l’autopista C-32, després d’haver fet un itinerari per una desena d’espais urbans de Catalunya i Europa.

En l’àmbit docent, Jordi Cuyàs va estudiar belles arts a la Universitat de Barcelona i va exercir de professor de disseny gràfic, il·lustració i vídeo a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí