Pla de mandat

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
399

Manuel Roca i CuadradaLa crisi econòmica que venim arrossegant continua creant incertesa a tots nivells i àmbits. No és moment per tirar coets, però sí que sense deixar de ser realistes cal preparar-nos, treballant amb la mirada posada en el futur sempre conscients de les nostres possibilitats, però, sense deixar de ser ambiciosos, perquè en el moment de sortir-nos-en puguem desenvolupar els projectes que hem anat madurant i que ens hauran de permetre fer-los realitat en la nova situació que ens tocarà afrontar.

En aquesta línia encaixa perfectament el document que ha elaborat el govern municipal de Convergència i Unió. El Pla de Mandat 2011-2015, recull les línies estratègiques del nou govern de la ciutat, gestió i acció política, que emmarca en 586 compromisos que es concreten en 70 objectius i 10 eixos diferents.

Els eixos estratègics que es veuran reflectits i desenvolupats, segons aquest Pla de Mandat, en els plans d’actuació municipal i en els pressupostos de l’Ajuntament en els propers exercicis d’aquest mandat, fan referència a l’emprenedoria i innovació, treball, sostenibilitat, eficiència, seguretat, ensenyament, esport, cultura, integració i capitalitat.

No hi ha cap dubte que és important conèixer com des del nou govern de la ciutat s’enfoquen els problemes i necessitats, especialment en moments complicats com els que ens toca viure de crisi econòmica, amb una taxa d’atur important que reclama creació d’ocupació, una política fiscal que no ens ofegui i que a la vegada permeti mantenir la qualitat dels serveis i una atenció especial en la lluita contra l’exclusió social, treballant colze a colze amb les diferents entitats i associacions ciutadanes que hi estan implicades.

En realitat són reptes d’una ciutat amb voluntat de canvi, que valorem positivament i que entenem que són possibles d’assolir si hi ha una actuació generosa per part de tots els partits polítics representats al Consistori i de tota la ciutadania. És moment de diàleg i consens. En realitat és el que esperem els mataronins.

COMPARTIR