Què és el ‘Dividendo digital’ i com afecta a la TDT

Text: Redacció
369

El Govern central ha aprovat el Pla per a la Televisió Digital Terrestre (TDT) que condueix a l’anomenat ‘Dividendo digital’, que consisteix en el procés designat per alliberar freqüències de banda, que passen d’estar destinades a la TDT a d’altres serveis de mobilitat de darrera generació.

La TDT emet en un espai radioelèctric públic que pot estar destinat a diversos serveis. Precisament, en aquest aspecte, diferents consens internacionals han establert destinar el final de la banda que ocupa la TDT als nous serveis de telefonia mòbil de darrera generació, que exigeix cada cop més ample de banda; és a dir, una aposta per la televisió d’alta definició i per la telefonia 4G (de quarta generació).

Per tant, després de tots aquests canvis, la TDT continuarà però amb menys espai, ja que aquest té un límit i els serveis 4G exigiran cada cop més ample de banda per oferir les seves prestacions. I de moment, els grups audiovisuals privats hauran d’acomodar-se a un espai més reduït.

Pel que fa als usuaris, podran beneficiar-se del ‘Dividendo digital’ si volen fer sevir aquests serveis de mobilitat 4G, però si no s’adapten als canvis es podrien veure afectats per la possible pèrdua de senyal de TDT. Així, més d’un milió de llars espanyoles, segons les primeres previsions, podrien veure’s obligats a realitzar adaptacions a la seva antena de TDT si volen seguir veient tots els canals.

D’altra banda, el Govern ha avançat un any els plans inicials i finalment tot ha d’estar a punt el gener de 2014. Però els canvis en les freqüències de TDT caldrà fer-los abans si es volen veure tots els canals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí