Sant Esteve de les Roures

Ferran Planell.  Escriptor
865

Les constants dificultats, entrebancs i penalitats que hem de suportar els catalans, de ben segur que afebleixen els ànims de més d’un, però també esperonen la imaginació d’altri.

Per això, no em va sorprendre trobar al programa electoral pel 21D de Junts per Catalunya, el desenvolupament de la idea de construir un nou Estat Digital, tot emmirallant-se en la nova nació digital, que sota el nom d’E-RESIDENCY està impulsant la República d’Estònia.

La veritat és que a primer cop d’ull em va semblar quelcom força inversemblant, de difícil abast —per dir-ho d’alguna manera. Però, avui ja no m’ho sembla tant. Potser sí que en l’àmbit virtual una República serà quelcom més complex de fer, però pel que fa a un poble, els catalans ja hem demostrat que és del tot factible.

La Guàrdia Civil, en un dels seus barroers informes lliurats a Pablo Llarena, es va inventar el nom d’un poble inexistent. Sant Esteve de les Roures. Això per si sol, no hauria de ser notícia, ja que l’estat espanyol ens té acostumats a aquesta maldestra manera de fer. Tan sols cal recordar que al BOE del 21 de novembre de 2017, ens van rebatejar algunes comarques com a Nogal, Breña, Marisma…

El que sí que cal destacar, és que els catalans, amb imaginació i sentit de l’humor, li hàgim acabat donant vida a través de les xarxes.

En el moment d’escriure aquest article, Sant Esteve de les Roures ja s’ha convertit en un poble ple de prosperitat. Un poble amb tot tipus d’equipaments i instal·lacions. Per citar-ne tan sols algunes, ja disposa d’Ajuntament, Universitat, Consell de la Joventut, Parc de bombers, Bisbat, Casino, Orfeó, Club de Manga, Casal d’Avis, Càmping, CDR, Club de golf, Associació Cannàbica, Biblioteca, Tanatori, Aeroport, Banc i fins i tot Puticlub (lloc, aquest últim, on tot i que també corren els diners, no s’ha de confondre amb l’anterior –per bé que hi ha una certa tendència a fer-ho).

Tanta empenta, però, ens hauria de començar a preocupar. Donat l’ingent nombre de persones que ha volgut i vol anar-hi a viure, aviat pot començar a patir problemes seriosos d’atur per superpoblació.

Penseu que tant el Cor de GOSPEL com els Pastorets de Sant Esteve de les Roures, ja no hi caben tots a l’escenari.

Sigui com sigui, amb atur o sense, i tal com ho són els carrers, Sant Esteve de les Roures serà sempre nostre!!!

PD –Ei, i els bombers, també 😉

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí