Sant Jordi, diumenge de llibres i roses

Text: Redacció
793

La Diada de Sant Jordi, la festa dels Enamorats a Catalunya, s’escau enguany en diumenge. Aquest fet farà encara més popular aquesta tradicional celebració primaveral, que segur que, si el temps acompanya, omplirà carrers i places del país amb passejants de totes les edats àvids de comprar roses a les seves parelles i fer-se amb les darreres novetats literàries.

Tot i comptar que el 23 d’abril es tractarà d’una Diada en general exitosa, des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya s’augura un cert descens del volum total de roses que es distribuiran al país. El fet és que quan Sant Jordi s’escau en diumenge, “les empreses i comerços que tradicionalment adquireixen roses per regalar als seus empleats i clients, deixen de fer-ho, i això vol dir una baixada del total de roses que es reparteixen”, assegura Sito Vilarrubla, president del Mercat i majorista de flors des de fa prop de 35 anys. “És probable que les vendes al carrer augmentin si fa bon temps, i es concentraran especialment al llarg del matí, però no podran equiparar les xifres d’anys en què la festa es produeix entre setmana”, considera.

D’aquesta manera, el Mercat de Flor preveu que la venda total de roses es quedi sobre els 6 milions d’unitats, de les quals la majoria seran vermelles. D’aquestes, només un 10% són produïdes a Catalunya, en vivers del Maresme que potencien la proximitat i la frescor de les seves flors com a valor afegit a les seves roses. Però com cada any, l’altíssima demanda de roses concentrada en un dia, fa que se n’hagin d’importar d’altres països, principalment de Llatinoamèrica. “La varietat Freedom, provinent d’Equador i Colòmbia, serà de nou la més venuda, representant el 60% del total”, diu Vilarrubla. Després també hi haurà les roses holandeses, “entre les quals destaquen les varietats Red Naomi i ara també la Red Eagle, roses de flor gran i arrodonida, de vermell intens”, explica el president del Mercat.

Amb la rosa… un bitllet de la Grossa! Enguany, amb la rosa de floristeria es podrà adquirir també una butlleta de La Grossa de Sant Jordi, un sorteig extraordinari en motiu dels 30 anys de Loteria de Catalunya, de dinàmica i estructura similar a La Grossa de Cap d’Any. El Gremi de Floristes n’és entitat operadora, de manera que a les floristeries agremiades se’n podran comprar bitllets i complementar el regal a la persona estimada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí