Segones Jornades de Salut Mental a Alella

Text: Redacció
135

Després de la bona acollida de la primera edició, en la qual es van inscriure més d’un centenar de persones, Alella acollirà els dies 10 i 11 de novembre la segona edició de les Jornades de Salut Mental. Promogudes des de la Regidoria de Promoció de la Salut, Ocupació i Ciutadania, les ponències i debats es desenvoluparan a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella i són obertes a totes les persones que tinguin interès professional o personal en aquest tema. Les Jornades compten amb la participació de les regidories de Cultura i Serveis a les Persones i amb la col·laboració de l’associació Alella poble cuidador.

Amb el títol “Compartint sentits comuns per al benestar emocional”, enguany s’ha convidat especialistes d’arreu del territori català a reflexionar sobre les principals preocupacions de l’Organització Mundial de la Salut: la salut mental en l’adolescència i la joventut i la salut emocional i el suïcidi. El primer dia de les Jornades es dedicarà a debatre la primera d’aquestes qüestions, amb persones expertes en l’acompanyament a adolescents i joves en situacions d’especial fragilitat. La segona Jornada, es dedicarà a analitzar els recursos que la ciutadania té a l’abast per promocionar la salut emocional i prevenir el suïcidi.

En aquesta edició el programa amplia l’oferta d’activitats culturals amb la representació teatral Mi padre no era un famoso escritor ruso, de Bárbara Fournier, dues sessions de cinefòrum -sobre els documentals Veus contra l’estigma i Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya- i una conversa a Can Lleonart amb la poetessa i activista Princesa Inca i la filòloga Joana Masó, Premi ciutat de Barcelona 2021 d’assaig.

El programa inclou una desena d’activitats lúdiques i formatives, que es desenvoluparan durant els mesos de novembre i desembre, adreçades a les famílies cuidadores, als professionals d’atenció directa, a les joves i adolescents, i a tota la ciutadania amb interès a ampliar els seus coneixements i reforçar recursos personals d’autocura per fer front a les situacions de patiment mental.

Les Jornades són gratuïtes i obertes a tothom. Es pot consultar el programa aquí.

COMPARTIR