Tendències d’e-mail màrqueting per 2021

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
311

Fins i tot en aquesta nova era de xarxes socials, influenciadors, campanyes publicitàries, podcast i vídeos, entre d’altres, l’e-mail màrqueting es consolida com a una opció econòmica i fiable per promocionar la nostra empresa. Et prometo que funciona.

La multinacional McKinsey informa que és 40 vegades més efectiu per adquirir nous clients que Facebook i Twitter junts. Altres estudis demostren que les campanyes de correu electrònic tenen percentatges de conversió superiors al 4%.

Vols saber les tres prediccions per aquest 2021?

Personalització

Si estàs familiaritzat amb el màrqueting per correu electrònic, ja saps que la personalització és important. Segons Campaign Monitor, els correus electrònics amb assumptes personalitzats tenen un 26% més de probabilitats de ser oberts i 6 vegades més de probabilitat d’acabar amb una transacció.

La personalització no vol dir simplement escriure un “Hola [nom]” al principi del teu e-mail, sinó emetre informació que s’adapti a les necessitats, preferències i gustos dels subscriptors.

Inicialment els segments seran més amplis i genèrics, però, a poc a poc, gràcies a la informació que extreguis de les interaccions i conversions dels usuaris, podràs configurar segments més específics.

Automatització

Com probablement pots imaginar, la personalització pot requerir feina i tots sabem que això suposa més temps i diners. En aquest sentit, l’automatització pot ser la clau que ens permeti estalviar temps.

Per exemple, crear un e-mail de benvinguda és una molt bona opció. Cada cop que afegim a una persona a la nostra llista s’envia un correu automàtic. O bé, e-mails automàtics per felicitar aniversaris o dates especials. La majoria de plataformes tenen habilitada les funcions d’automatització i només cal personalitzar-la segons les teves necessitats.

Major inversió

A mesura que les empreses continuïn navegant per la COVID-19 i el que això significa per als seus negocis, necessitem buscar estratègies de màrqueting menys costoses i amb un Retorn de la Inversió (ROI) més alt. Amb un 4200% de rendibilitat de la inversió o 42 € de retorn per cada 1 € gastat, el màrqueting per correu electrònic té el ROI més alt de qualsevol estratègia de màrqueting, per la qual cosa no hauria de sorprendre que la inversió en màrqueting per correu electrònic augmenti.

En definitiva, és un mitjà de comunicació barat, eficaç, mesurable i fàcil de personalitzar, a més de ser susceptible d’incorporar un alt grau d’automatització. T’animes?

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí