“Com tothom, ens hem hagut de reinventar. Ha estat clau la bona comunicació entre els restaurants i l’Ajuntament”

Text: Redacció
1088

La regidora de Turisme i Fires de l’Ajuntament de Cabrils, Sílvia Vallbona Blanch, explica en aquesta entrevista com s’encara enguany la Mostra Gastronòmica de Cabrils, en un context ben diferent del que és habitual, motivat pel nou escenari causat per la pandèmia de la Covid-19.

La 33a edició de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils haurà d’esperar al 2021. Què teniu previst fer enguany?
Donada la situació de crisi sanitària, estava clar que aquest any no podíem tirar endavant la Mostra Gastronòmica. Però des de l’Ajuntament de Cabrils tenim clar que la restauració és un element molt important en el nostre municipi i és un dels principals “plats forts” de cada Festa Major de Santa Helena, i enguany no havia de ser diferent.

Durant els espectacles de nit de Festa Major, del 14 al 16 d’agost, que es celebraran al pati de l’Escola l’Olivera, el públic assistent podrà degustar una sèrie de tapes realitzades per restaurants de Cabrils, a un preu de 3 €. Tindrem primers, segons i postres, plats freds i calents, salats i dolços, servits amb els envasos que els restaurants  han estat utilitzant els darrers mesos, que forçosament s’han hagut de reinventar i han estat treballant molt, i molt bé, el menjar per emportar. I a part dels restaurants, també tindrem altres punts gastronòmics servits per persones que es dediquen al sector i viuen a Cabrils, perquè volem potenciar la proximitat i donar suport a aquest sector en uns moments tan incerts.

Ha estat complicada l’organització?
Com tothom, ens hem hagut de reinventar. I ha estat clau la bona comunicació entre els restaurants i l’Ajuntament. Hem parlat molt de com fer aquest acte, de com garantir les mesures sanitàries, de com preservar l’excel·lent qualitat dels plats en un format diferent, de com tenir cura del medi ambient, i crec que hem trobat solucions a totes aquestes qüestions.  A més, tenim la sort que fa unes setmanes des de l’Ajuntament vam organitzar un acte per “desconfinar la cultura”, que ens ha servit de banc de proves del que volem fer durant aquestes nits.

Com treballa durant l’any l’Ajuntament de Cabrils per promocionar la gastronomia del municipi?
Com deia, és clau la comunicació entre el món de la restauració i l’Ajuntament per potenciar el sector pel qual Cabrils és conegut arreu. Estic contenta perquè hi ha molt bona relació entre els restauradors i l’Ajuntament: escoltem i ens escolten, i així es fàcil arribar a acords. I un cop passat l’estiu ja estem preparant noves accions perquè es segueixi parlant dels restaurants de Cabrils. No voldria fer “spoilers”, però podríem dir que serà impactant.

De cara a noves edicions, quins projectes es plantegen des de l’organització?
La veritat és que des de la Regidoria ja es volia donar una volta a l’organització de la Mostra, perquè veiem que tot i el seu bon funcionament, s’havia arribat a un punt d’estancament molt perillós. Però les idees que teníem ja per aquesta edició les hem hagut de guardar en un calaix, i ara hem d’esperar que arribi la “nova normalitat” per veure com es poden aplicar. El que sí que puc assegurar és que tindrem Mostra per a molts anys, i que Cabrils i els seus restaurants seguiran sent un referent gastronòmic.

COMPARTIR