“Una de les claus de l’èxit de la Mostra és que pots degustar plats de gran qualitat a preus assequibles”

Text: Albert Calls
472

Amb 25 anys de trajectòria, cap a on  creuen que s’hauria de projectar la Mostra en un futur?
Parlar de qualsevol esdeveniment amb 25 anys d´antiguitat és tota una satisfacció, i podem dir que any rere any s´ha consolidat com una de les millors mostres gastronòmiques del nostre país. Creiem que el camí a seguir és el que hem anat traçant durant tots aquests anys, oferint un tast dels millors plats que tenim en els nostres restaurants.

Quina oferta gastronòmica poden trobar en la Mostra els visitants que hi assisteixen?
A la Mostra podem trobar representació de molts dels restaurants de Cabrils i també d´altres poblacions del Maresme.

Qualitat i preu són en aquests moments factors difícils d’equilibrar. Ho fan des de la Mostra?
Per suposat que sí, crec que una de les claus de l´èxit d´aquesta Mostra és que en qualsevol dels establiments pots degustar plats de gran qualitat a preus assequibles.

A més de la Mostra, quines activitats i propostes més impulsa l’Associació d’Hostalers de Cabrils durant l’any?
L’associació és una entitat que treballa pel bé en comú de tots els seus associats, promovent la gastronomia del nostre poble i oferint una varietat d’estils difícil de trobar en altres poblacions; per això Cabrils té el distintiu de ‘vila gastronòmica’. La nostra tasca com a associació és fer que Cabrils continui sent un referent en aquest àmbit.

La crisi i les mesures que s’han pres colpegen durament el sector d’hostaleria. Com es plantegen el futur en aquest context?
Ens trobem en un moment molt difícil, aquesta crisi tan dura afecta a tothom però hem de continuar treballant, innovant i intentar oferir als nostres clients fórmules atractives perquè continuin venint als nostres establiments, mantenint sempre la nostra personalitat.

Iniciatives d’àmbit comarcal com els ‘Productes de la terra’ ajuden a promocionar el sector d’hostaleria?
Sí, cada cop la gent està més conscienciada amb el tema dels productes de la terra i de proximitat. El que és evident és que hem d´anar tirant cap a aquest tipus de consum, ja que d´aquesta manera beneficiem els nostres productors i no utilitzem tants aliments que vénen d´altres països amb el consegüent desgast mediambiental.

El públic actual s’ha tornat més exigent. Demana un nivell gastronòmic més alt?
Sí, i aquest es un dels punts a on nosaltres hi posem més èmfasi. Per tal de què la gent torni a venir als nostres restaurants, donem la millor qualitat i ja no només en els nostres plats sinó que amb el tracte, els espais, etc…

Les institucions estan fent tots els esforços per impulsar l’hostaleria? Què caldria que fessin i no fan?
S’hauria de seguir donant suport i potenciant aquest sector econòmic, ja que és important no només a nivell local de Cabrils, sinó també a nivell de Mareme i Catalunya. Aprofitar i impulsar aquest valor i prestigi de què gaudeix la gastronomia catalana.

El turisme estranger valora i coneix la gastronomia del Baix Maresme?
Cada cop vénen més estrangers degut a la proximitat amb Barcelona, de totes formes si que s´hauria d´impulsar més des de les institucions i donar a conèixer a aquest sector de població que va en augment.

COMPARTIR

1 COMENTARI

Comments are closed.