Una nova línia de bus enllaçarà Mataró, Granollers i Sabadell

Text: Redacció
480

L’alcalde de Mataró, David Bote, el de Granollers, Josep Mayoral i el de Sabadell, Juli Fernàndez, van fer, el passat 4 de setembre, el viatge inaugural de la nova línia e13 de la xarxa d’autobusos d’altes prestacions ‘exprés.cat’ que promou la Generalitat de Catalunya. La presentació de la ‘Línia Orbital exprés.cat’ va ser organitzada per l’AMTU, entitat que ha reivindicat històricament aquest servei.

La Generalitat ha decidit reconvertir el servei regular existent fins ara en una nova línia de la xarxa exprés.cat, que entrarà en servei el proper 14 de setembre. Aquesta serà la 13a línia d’altes prestacions que funcionarà a la demarcació de Barcelona i la 19a de tot Catalunya (comptant la e4 de Tarragona-Reus que es posa en marxa aquest mateix mes de setembre). Es tracta, però, de la primera transversal a l’àmbit de la Regió Metropolitana de Barcelona i comunica de manera directa les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Amb la reconversió en bus exprés, la línia que uneix Mataró amb Granollers i Sabadell doblarà l’oferta actual, passant d’oferir 15 expedicions d’anada i de tornada amb una freqüència de pas d’una hora a un total de 27 expedicions per sentit els dies feiners, i 16 per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius. En alguns casos s’arriba a triplicar l’oferta, com és el cas dels dies feiners d’agost. Això permetrà comunicar aquestes ciutats amb serveis cada 30 minuts en hora punta.

El projecte d’implantació contempla reforçar els corredors Mataró – Granollers – Sabadell (directe), Argentona – Mataró i La Roca – Granollers. En aquest sentit, també es millora el servei de la 554: Argentona – Mataró i es desdoblarà la línia 5 La Roca – Granollers en L51 i L52, millorant-ne també la seva cobertura horària. Pel que fa a l’actual línia 550: Granollers-La Roca-Argentona-Mataró, seguirà amb servei amb 3 expedicions diàries. Totes aquestes línies interurbanes són operades per l’empresa Sagalés.

Amb el nou servei s’atén a la necessitat de millora de connexió intercomarcal entre les ciutats de Mataró, Granollers i Sabadell, per via directa i sense passar per Barcelona. La posada en marxa de la línia 555 l’any 2006 ja va ser un primer pas per millorar aquesta connexió, però amb la reconversió en bus exprés, es millora la freqüència de pas. La Línia Orbital ha estat una reivindicació històrica de l’AMTU.

La línia, operada per Sagalés, forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, de manera que els usuaris es poden beneficiar dels avantatges de les targetes multiviatge existents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí