Viatjar amb la nostra mascota

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
591

Què faràs aquest estiu amb el teu gos o el teu gat? Deixar-lo a casa d’un familiar o un conegut pot ser de vegades la solució però si has decidit viatjar amb el teu amic de quatre potes, tingues en compte aquests detalls.

Si viatges en cotxe i es tracta d’un gos, hauràs de portar-lo en el seient del darrere o, si el cotxe és familiar, a la part de darrere, però separat de la resta dels ocupants mitjançant una xarxa que li impedeixi accedir a la part davantera i entorpir la conducció. Perquè es mantingui entretingut pots procurar donar-li una joguina: una pilota, un ninotet …

Sigui gat o gos, és preferible que no mengi res abans del viatge, ja que podria vomitar. Només has de donar-li aigua i tota la que vulgui.

Si heu d’anar en Avió has de tenir en compte que ,segons la normativa de IATA (Associació Internacional de Transport Aeri), només podran viatjar a la cabina certs Animals permesos sempre que es puguin portar dins un transportí homologat, que no sigui rígid, i que compleixi amb les següents mesures: 45x39x21 cm i 8 kg amb la mascota dins. Els animals permesos per Vueling (per exemple) seran gossos, gats, aus (no de rapinya), peixos i tortugues. Animals no permesos: rosegadors, animals lagomorfs (p. ex., conills), animals de la família dels mustèlids (p. Ex. Fures), animals de granja, aus de rapinya i rèptils. Només els gossos pigalls queden exempts d’aquestes normes.

Els animals que viatgen al celler hauran d’anar en unes caixes específiques, d’acord amb la normativa de IATA. El transport de l’animal ha de ser autoritzat per l’oficina de reserves. No paga bitllet, però tant si viatja en cabina com a celler se li aplicarà la tarifa d’excés d’equipatge.

Si ha de sortir d’Espanya haurà de portar el passaport veterinari en regla.

Si agafeu un ferri, tingueu en compte que farà la travessa en unes gàbies habilitades, en general, a la coberta; es solen destinar especialment a gossos, de manera que els gats poden passar-ho bastant malament. Amb el permís de la tripulació, els propietaris poden visitar a la seva mascota i donar-li aigua o de menjar.

En alguns vaixells permeten que els animals viatgin a coberta, sempre que sigui en companyia del seu amo, estiguin subjectes amb corretja i morrió, i romanguin tranquils. En cap cas els animals han de romandre en els vehicles aparcats al garatge. A l’hora d’embarcar o desembarcar, ho hauran de fer dins d’un transportí o lligats amb una corretja.

El transport en la RENFE es limitarà a petits animals de companyia, entenent com a tals, gossos, gats, fures i aus no de corral. S’admetrà com a màxim un animal per viatger. Durant el viatge s’haurà de situar en un lloc discret als peus de l’amo de tal manera que interfereixi el menys possible a la resta dels clients, havent d’estar subjectes permanentment pels seus portadors.

En serveis AVE, Llarga Distància, Avant i Mitja Distància Convencional estaran admesos els animals el pes màxim dels quals no excedeixi de 10 kg. Sempre dins d’una gàbia, cistella de transport o un altre tipus de contenidor tancat, les mesures del qual siguin 60x35x35 cm., amb dispositiu per contenir i retirar els residus. Els animals viatjaran amb un bitllet sense ocupar plaça.

En serveis Rodalies els gossos i fures, si no són transportats en gàbies, hauran de viatjar proveïts de morrió i cadena o corretja no extensible amb una longitud no superior a 1,5 m., havent d’estar subjectes permanentment pels seus portadors. Els animals viatjaran sense bitllet i sense ocupar plaça. Per a clients amb Bitllet Combinat Tren + autobús, no s’admet el transport d’animals de companyia.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí