WhatsApp Business, comunicació segura i eficaç per a les botigues

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
256

L’evolució del comerç digital ha estat, fins ara, una lluita al més pur estil “David contra Goliat”. Com es diu tradicionalment en el món de les relacions empresarials, el peix gran es menja el petit. La gran capacitat d’inversió econòmica de les grans superfícies és potencialment més gran que la que pot fer un establiment local. No obstant això, el petit pot resultar vencedor d’una lluita que, a priori, té perduda, amb inventiva, bones idees i WhatsApp.

Amb WhatsApp, una petita botiga té el mateix abast i presència digital en el telèfon d’un consumidor que qualsevol gran empresa. El fet que el consumidor triï el seu negoci favorit per iniciar una conversa, i no a l’inrevés, és la raó per la qual les empreses han de proporcionar canals segurs i confiables de comunicació als seus compradors.

A mesura que les empreses de tot el món reobren i es digitalitzen, les persones continuaran buscant formes senzilles de posar-se en contacte i obtenir informació sobre allò que volen comprar. En una enquesta realitzada per The Harris Poll, el 77% de la mostra prefereix enviar un missatge a una empresa per resoldre un dubte que contactar per altres vies. Per satisfer aquesta demanda, WhatsApp ha proporcionat dues formes perquè els comerciants i proveïdors de serveis facin costat als seus clients i facin créixer el seu negoci; totes dues han experimentat una adopció i un creixement significatius en l’últim període.

Les petites empreses i comerços locals poden utilitzar WhatsApp for Business, una versió de WhatsApp dissenyada específicament per a petites empreses i propietaris de botigues. A través de l’aplicació, els propietaris de botigues poden crear catàlegs i simplificar les comandes amb els seus clients. També poden automatitzar respostes, segmentar base de dades i crear grups.

Per a les empreses més grans, l’API de WhatsApp és una manera automatitzar els seus processos de suport i vendes a tot el món. Gràcies a aquesta funció les empreses poden integrar WhatsApp a diferents nivells dins dels seus sistemes d’atenció al client i el servei deixarà d’estar “lligat” a un telèfon mòbil.

En l’actualitat, més de 175 milions de persones envien missatges a un compte de WhatsApp Business cada dia a tot el món, i aquestes xifres continuaran creixent. Al voltant del 81% dels enquestats van estar d’acord que la missatgeria és una forma ràpida i fàcil de comunicar-se amb una empresa i el 76% té més probabilitats de fer negocis amb una empresa a la qual poden contactar a través de missatges.

La digitalització de la nostra economia està en marxa irreversiblement, accelerada per la COVID-19. Les persones ja no volen fer una trucada telefònica o enviar un correu electrònic quan es tracta d’interaccions comercials. Volen enviar un missatge i obtenir una resposta ràpida.

Des d’eliguillen.es us recomanem que poseu el focus en l’experiència del consumidor i treballeu els principis bàsics de simplicitat, confiança, privacitat i seguretat en totes les comunicacions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí