100 anys de presó no són la solució

Margarida Colomer.  Historiadora
382

Dilluns 14 d’octubre es va anunciar la sentència de presó pels presos polítics detinguts a causa d’haver liderat el procés independentista.

La resposta fou immediata i multitudinària. La joventut s’ha posar el davant, ho ha fet amb contundència i amb convicció. Es va paralitzat l’aeroport, trams diversos d’autopistes fins a la Jonquera…

L’ANC, Òmnium i els CDR han liderat manifestacions, concentracions i les Marxes per la Llibertat que van confluir a Barcelona, el divendres dia 18, diada de vaga general.

Àmplies capes del poble català han participat en tots i en cadascun d’aquests actes demanant Amnistia, Independència i  negociació amb el Govern espanyol.

Hi ha hagut manifestacions de suport a diverses ciutats del territori espanyol, demanant que el poble de Catalunya es mereixia ser escoltat.

Malauradament, totes aquestes manifestacions de protestes han estat contestades amb la violència per la policia espanyola i catalana. Hi ha hagut conats violents per part de gent que participava en les manifestacions, però la policia ha actuat de manera arbitrària i ha detingut gent completament innocent. Hi ha hagut ferits i hospitalitzats. Avui encara hi ha persones a la presó sense raó.

L’estat espanyol continua fent impossible un diàleg i marca un camí irreversible cap a trobar una via per resoldre aquest conflicte des de la “Política”.

La llibertat d’expressió i de manifestació són drets bàsics d’una societat plural i democràtica. El dret d’autodeterminació ha de poder ser exercit pel poble català com ho han fet a altres països del món.

La lluita continua: Reincidim! Pels drets i les llibertats!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí