75 anys de l’acabament de la Segona Guerra Mundial

Margarida Colomer.  Historiadora
402

Aquest 2020 farà 75 anys de la finalització de la Segona Guerra Mundial i de l’alliberament dels camps d’extermini nazis. Així com el 2019 es van complir 80 anys de la fi de la Guerra Civil. Els dos fets històrics estant estretament lligats.

L’Òmnium amb el suport de diverses entitats de Mataró i amb el de l’Amical de Mauthausen, ha volgut commemorar aquests dos esdeveniments per recuperar la memòria de lluites compartides durant el franquisme, al país i a l’exili.

Amb aquests objectius, ha organitzat un cicle de conferències sobre la Postguerra que va començar el novembre i acabarà el febrer d’aquest any que encetem. Dins aquest cicle, el 24 de gener es va inaugurar una exposició sobre el camp d’extermini de Mauthausen, que finalitzarà el 23 de febrer.

Aquesta exposició estarà al segon pis de l’Ateneu, es podrà visitar en horari normal i les escoles podran demanar horari especial. Totes les escoles de secundària del Maresme han rebut un programa i una guia didàctica, que pot servir per entendre millor la visita a l’exposició.

Aquesta informació ha estat tramesa pel Moviment Educatiu del Maresme com a suport a aquesta activitat de Memòria Històrica.

Convençuts que el nostre país s’ha forjat gràcies a l’esforç de molta gent i alertant del creixement de l’extrema dreta, esperem que aquest cicle d’història serveixi per potenciar les lluites en el present i treballar plegats per un futur en llibertat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí