18 municipis s’uneixen per promocionar la cuina del pèsol

Text: Consell Comarcal del Maresme
403

L’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme baten rècord de participació. 18 municipis, el 50% més que l’any passat, i 105 establiments de restauració, el 48% més, promocionaran la gastronomia de l’anomenada “perla verda del Maresme”. Les jornades van començar el 14 de març i duraran fins el 30 d’abril.

El president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell; el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey; i el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Josep Navarro, van donar el passat 14 de març el tret de sortida de l’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme i de les XVI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró amb pèsols, sèpia i patates.

En l’acte es va constatar l’interès creixent que hi ha a la comarca per la incorporació a la restauració del producte de proximitat i de qualitat, un valor que exerceix d’important pol d’atracció per al turisme de proximitat i que està situant el Maresme com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

En el cas del pèsol, una de les joies de l’horta maresmenca, les xifres de participació a l’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques són contundents: 18 municipis davant dels 12 que hi van participar l’any passat; 105 restaurants i establiments de menjar cuinat (71 a l’edició anterior) i 17 productors davant els 14 del 2012.

Els municipis participants són: Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí