La 44a Festa de la Verema d’Alella s’amplia del 5 al 16 de setembre

Text: Redacció
534

La verema arriba enguany amb novetats destacables. Entre elles la del canvi de data de la inauguració. No es farà el divendres, com s’ha vingut fent tradicionalment, sinó que s’avançarà un dia i serà el dijous dia 6 de setembre a partir de les 19.30h a la Plaça de l’Ajuntament. Aquest canvi obeeix, sobretot, a temes logístics i d’organització, ja que el fet de desvincular la inauguració de l’inici de la Mostra Gastronòmica permet treure pressió a l’entorn de Plaça de l’Ajuntament i no requereix haver de canviar a correcuita totes les cadires de la inauguració per instal·lar les taules del menjar de la Mostra.

La inauguració comptarà amb els mateixos ingredients de sempre. El pregó, que anirà a càrrec de la cuinera del restaurant Semproniana Ada Parellada; la proclamació de la pubilla 2018; la trepitjada del raïm per part de les dames d’honor, hereus i pubilles; la benedicció del primer most i la presentació de la 2a copa poètica del Casal d’Alella.

Aquest no serà l’únic canvi. L’estand de l’Ajuntament es traslladarà de l’Hort de la Rectoria a la Plaça de l’Ajuntament i els restaurants de la Mostra comunicaran “in situ” els plats que han preparat per a l’ocasió. A més, els cellers tindran la possibilitat de dur a la Mostra vins i caves d’alta gamma que es podran adquirir amb dos tiquets de vi.

Tast amb personalitat. Un altre de les novetats d’aquesta edició és el canvi de denominació de les classes magistrals, que passen ara a anomenar-se “Tast amb personalitat”. Les persones convidades a aquesta primera edició són les sommeliers Laura Masramon i Alicia Estrada i el cuiner Ismael Prados, pregoner de l’edició anterior que també donarà nom a la 5a Beca Verema.

Inscripcions a partir del 29 d’agost. Enguany les inscripcions a les activitats es podran fer a partir del 29 d’agost per Internet des de www.festaverema.alella.cat, la pàgina web de la Festa de la Verema que es va estrenar a l’edició anterior. També es podran adquirir els tiquets de la Mostra i fer les inscripcions a les activitats a partir d’aquesta mateixa data a l’Oficina de Turisme.

PROGRAMA D’ACTES DE LA 44A FESTA DE LA VEREMA

DIMECRES 5 SETEMBRE

Tallada de raïm a la vinya de Can Magarola i berenar infantil. 18h. Vinya testimonial de Can Magarola.

DIJOUS 6 SETEMBRE

Acte d’inauguració de la Festa de la Verema. 19.30h. Plaça de l’Ajuntament. Pregó a càrrec de la cuinera Ada Parellada; Sortida de les dames d’honor, hereus i pubilla del 2017, acompanyats pels Timbalers del Most i proclamació de la pubilla del 2018; Trepitjada del raïm pels hereus i dames d´honor; Guanyadors del Concurs d’Aparadors; Presentació de la 2a copa poètica del Casal d’Alella.

Correfoc infantil. 22h. De Can Gaza a la Plaça de l’Ajuntament. Amb els Diablons del vi d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most.

DIVENDRES 7 SETEMBRE

Fira de la Festa de la Verema. 18 a 23h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 a 23h. Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques.

Inauguració de l’exposició: ‘Vinyes revelades’. 20h. Can Manyé. Fins al 14 d’octubre.

Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. 23h. Recorregut: Inici al giratori de Can Sans, Quatre Torres, Serra i Güell, Santa Eulàlia, Balmes, Dom Bosco, Riera Coma Fosca i final a la plaça d’Antoni Pujadas

Ball amb La Salseta del Poble Sec. 24h. Plaça d’Antoni Pujadas.

DISSABTE 8 SETEMBRE

Fira de la Festa de la Verema. 9 a 23h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada al celler Raventós d’Alella. 9.15h. Oficina de Turisme.

Visita guiada al celler Alta Alella Mirgin. 9.45h. Oficina de Turisme.

Visita guiada Les Masies d’Alella, patrimoni cultural, arquitectònic i de paisatge. 9.45h. Oficina de Turisme.

Tapes + Vi. A partir de les 10h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Visita guiada al celler Alella Vinícola. 10.15h. Oficina de Turisme.

Visita guiada al celler Roura. 10.45h. Oficina de Turisme.

Festa infantil: Farsa de Farsants. 12 a 14h. Parc Gaudí. Espectacle en el què es combinen jocs, danses i molta espuma.

Presentació dels vins DO Alella. 18h. Can Lleonart. A càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col·laboració de la revista Papers de Vi i d’estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.

Sardanes. 18h. Plaça d’Antoni Pujadas. Amb la Cobla Principal del Llobregat.

Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 a 23h. Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques.

Tast Jove de vins. 22.30h. Can Lleonart. Veniu al Tast Jove per conèixer alguns del vins més autèntics i representatius de la DO Alella. Amb la sommelier alellenca Eli Vidal.

Nit de ball. 23.30h. Plaça d’Antoni Pujadas. Amb Atenea Carter and The Mighty Might (soul i funk) i Balkan Paradise Orchestra (música balcànica).

DIUMENGE 9 SETEMBRE

Despertada amb els Trabucaires del Vi d’Alella. 8h.

Botifarrada popular amb el Casal d’Alella. 9h. Plaça de l’Ajuntament.

Fira de la Festa de la Verema. 9 a 23h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada Vins d’autor a Rials. 9.15h. Oficina de Turisme.

Plantada de Gegants. 10h. Passeig de Sant Josep de Calassanç. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Sant Fuitós de Bages, Poble Nou de Manresa, Amer, Ripoll, El Masnou, Tavertet, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Susanna i Teià.

Tapes + Vi. A partir de les 10h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Visita guiada al celler Can Roda. 9.45h. Oficina de Turisme.

Visita guiada al celler Bouquet d’Alella. 10.15h. Oficina de Turisme.

Visita guiada al celler Quim Batlle. 10.45h. Oficina de Turisme.

Cercavila de la Colla de Gegants. 12h. Des del Passeig de Sant Josep de Calassanç a la plaça d’Antoni Pujadas.

Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 a 23h. Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques.

Havaneres amb el grup Port Bo. 22h. Parc Gaudí

DIMECRES 12 SETEMBRE

Tast amb personalitat… amb Isma Prados. 20h. Can Lleonart. Els que de la pansa blanca en diuen xarel·lo.

DIJOUS 13 SETEMBRE

Tast amb personalitat… amb Laura Masramon. 20h. Can Lleonart. Vins i formatges catalans. La bogeria de l’amor vs la parella de conveniència.

DIVENDRES 14 SETEMBRE

Tast amb personalitat… amb Alicia Estrada. 20h. Can Lleonart. Tasteràpia.

DIUMENGE 16 SETEMBRE

Verema nocturna. 5h. Masia de Can Magarola. Farem un tast i anirem a la vinya a tallar el raïm. En acabar de veremar farem un esmorzar tots plegats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí