50 anys del festival de Cinema Fantàstic de Sitges

Jesús González.  www.twitter.com/jesusgonnot
707

El festival de Cinema Fantàstic de Sitges celebra enguany el seu 50è aniversari i ho fa, per començar, amb nova imatge, però conservant com emblema el clàssic goril·la. Per altra banda, l’actriu nord-americana Susan Sarandon, amb una extensa filmografia plena de títols memorables, visitarà Sitges 2017 per rebre el Gran Premi Honorífic. Sarandon ha protagonitzat cintes extraordinàries del fantàstic com ‘The Rocky Horror Picture Show’, que es projectarà en una sessió especial al magnífic auditori Melià.

Guillermo del Toro, padrí de la commemoració, inaugurarà el Festival el proper dijous 5 d’octubre amb ‘La forma del agua’, recentment guanyadora del Lleó d’Or de Venècia. A partir d’aquí Sitges 2017 projectará més de 250 pel·lícules classificades en diverses seccions.

El cinema fantàstic català hi serà de la mà del realitzador Jaume Balagueró, un habitual de Sitges, amb la presentació del seu primer curt, ‘Alicia’. El director també proposa en la secció oficial no competitiva el drama de misteri titulat ‘Musa’. Un altre títol molt esperat és ‘La pell freda’, l’adaptació de Xavier Gens de la novel·la fantàstica d’èxit d’Albert Sánchez Piñol.

També a la Secció Oficial es podrà veure la nova pel·lícula de Sadrac González-Perellón, ‘Black Hollow Cage’, film de ciència ficció amb un elenc internacional.

Per altra banda, un dels films internacionals més esperats és ‘The Killing of a Sacred Deer’, la nova proposta del realitzador grec Yorgos Lanthimos, que va enlluernar a tots al festival amb ‘Canino’. Es tracta d’un pertorbador thriller psicològic amb un repartiment encapçalat per Colin Farrell i Nicole Kidman. A aquesta actriu també la veurem desfilar per una de les seccions paral·leles com a protagonista de la marciana ‘How to talk to girls at Parties’.

La secció oficial inclou altres títols com ‘Jupiter’s Moon’, un original drama fantàstic hongarès de Kornél Mundruczó, director que serà premiat amb La Màquina del temps; ‘My Friend Dahmer’, adaptació d’una novel·la gràfica homònima que narra l’adolescència d’un assassí en sèrie, i ‘The Endless’, terror indie nord-americà que està causant sensació a festivals especialitzats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí