Aire Ancient Baths Vallromanes i el plaer de l’aigua

Text: Redacció
618

Aire Ancient Baths Valloramanes suposa viure una experiència de relaxació en plena naturalesa i a tocar del Maresme. Només fa falta desplaçar-se fins a l’EcoResort Mas Salagros, el primer totalment ecològic que s’ha fet a la península, per descobrir un racó únic del Parc de la Serralada Litoral.

Es tracta d’un entorn rural que contrasta amb els altres espais de la marca internacional Aire Ancient Baths, present a grans ciutats espanyoles com són Barcelona, Sevilla i Almeria. No obstant, la vivència traspassa les fronteres i arriba a les ciutats estatunidenques de Chicago i Nova York, a més de la capital de Dinamarca.

Tanmateix, la importància de l’aigua a la història és l’element comú de totes les ubicacions, ja que es localitzen a edificis històrics per rescatar l’essència dels banys de les antigues civilitzacions romanes, otomanes i àrabs. En el cas de Vallromanes, la intenció es materialitza en una masia datada del 1497, que tot i haver estat reformada per acollir els banys termals, manté els murs amb la pedra original.

L’encant de la masia del S. XV, sota la llum tènue de les espelmes, ofereix un recorregut termal amb diverses sales d’aigua a diferents temperatures per tal d’activar la circulació dels vasos sanguinis a través del contrast. Així doncs, compta amb el caldarium, aigua calenta a 39º i el frigidarium, a 16º.  També disposa de zones d’aigua a temperatura corporal, com el tepidarium, el balneum, altrament conegut com a bany de mil dolls i el hammam, o bany de vapor. A més del flotarium, un espai amb una alta concentració de sal que emula el mar mort.

Es tracta, doncs, d’unes piscines que transmeten la tranquil·litat amb la vista per traspassar-la als sentits, amb una calma que s’encomana a tothom que hi treballa, que mostren una atenció personalitzada.

La relaxació que aporta el recorregut termal, propiciada pel silenci trencat discretament per l’aigua, es pot complementar amb l’àmplia oferta de massatges per sortir-ne com nou abans d’abandonar l’oasi que representa la vivència.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí