Els ateneus cooperatius impulsen la campanya #MésQueMai

Text: Redacció
376

Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, pretén dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries al Maresme per contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat en l’economia social i solidària. És per això que, malgrat l’excepcionalitat del moment, segueixen oferint el servei d’acompanyaments en la constitució de cooperatives, així com assessorament econòmic, laboral, fiscal i financer a tot tipus d’entitats de l’Economia Social i Solidària del Maresme.

#MÉSQUEMAI

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballa de forma conjunta davant la situació d’emergència social i econòmica actual i impulsa la campanya “Més que mai, Ateneus Cooperatius”. L’objectiu és donar resposta a les necessitats generades en aquest context per seguir fomentant l’economia social i solidària arreu del territori. Aquesta campanya es basa en quatre grans línies d’actuació:

  • Intercooperació per visibilitzar les iniciatives que es porten a terme des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i per donar resposta a la nova realitat. Des de l’inici de la crisi de la Covid-19 s’han realitzat diferents campanyes d’intercooperació per fer front a la situació, com per exemple el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, on diferents organitzacions de l’ESS catalana han impulsat el projecte de recollida de fons per donar suport econòmic a 26 iniciatives que aporten solucions directes. El Fons va obtenir 46.240 euros en només 15 dies.
  • Acompanyament amb l’objectiu de treballar perquè els projectes existents de l’ESS tinguin tot el suport necessari per poder reorientar la seva activitat de forma estratègica. També per seguir impulsant nous projectes i oportunitats.
  • Ser al territori per identificar les realitats i necessitats de l’ESS i així donar-hi resposta. L’objectiu és obtenir una radiografia de la realitat en la que es troba el país i així poder activar mecanismes que ajudin al sector a superar aquest escenari de dificultat.
  • Compartir coneixement per enfortir els projectes i facilitar eines i recursos a través de formacions en línia.

#MésQueMai, els ateneus cooperatius són a prop vostre!

Més informació a www.coopmaresme.cat o info@coopmaresme.cat. També a Facebook, Twitter o Instagram.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí