El contacte regular amb la natura millora la salut i ajuda a prevenir malalties

Text: Redacció
286

Els estudis científics que demostren els beneficis per a la salut del contacte regular amb espais naturals i la pràctica d’activitat física en ells són cada vegada més precisos i concloents, i  incorporen nombrosos aspectes relacionats amb la salut física i mental.

Més enllà dels beneficis passius de l’apropament a un espai natural, un entorn a l’aire lliure afavoreix una activitat física regular i ofereix oportunitats per el contacte social. S’ha quantificat que l’impacte en salut de l’activitat física recomanada, remarcant que una caminada vigorosa de 30 minuts en un entorn natural, 5 dies a la setmana, pot reduir el risc d’atac cardíaca i d’accident cerebrovascular un 20-30%, el de diabetis un 30-40%, el de fractures de maluc un 36-68%, el de càncer de budell un 30%, el de càncer de mama un 20% i el de depressió i demència un 30%.

A més, la natura te un impacte positiu sobre la salut mental i el benestar emocional. L’exposició directa i regular a la natura pot contribuir a una millora del patró del son, a la reducció de l’estrès i al progrés de l’estat d’ànim i l’autoestima. Al mateix temps, l’entorn natural s’associa a oportunitats per establir connexions intergeneracionals, evitar l’aïllament i establir comunitats més inclusives, cohesionades i amb conductes saludables duradores.

En el cas dels infants i adolescents, s’ha demostrat que els espais naturals afavoreixen les habilitats motores i cognitives en les primeres etapes, es redueixen els símptomes del trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i augmenta la probabilitat  de que els joves siguin físicament més actius en l’edat adulta.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí