De Dosrius a Can Bruguera

Josep Grau.  MONTALTREK. Associació Excursionista Sant Vicenç de Montalt
386

A prop de Mataró tenim nombrosos camins i corriols que ens apropen als pobles veïns i els tenim molt més a prop del que moltes vegades ens pensem; l’itinerari que us proposem avui passa entre boscos d’alzina i de pi pinyoner, fins arribar a Can Bruguera, on podem parar a esmorzar i a més de recuperar forces, haurem fet un matí ben complet, tant per a les nostres cames com pel nostre estómac.

En sortir de Dosrius passem pel costat de CITA (Centre d’Investigació i Tractament d’Addiccions). És un complex que ocupa tota la cara nord-oest del turó. Una finca que a més dels mitjans propis per tractar la desintoxicació, està dotada amb tot tipus de serveis per a tenir-hi una estada confortable: tennis, piscina, solàrium, equitació, etc. En el nostre recorregut passarem per la Font de Sant Nicolau i més tard pel costat del Turó de Tarau, de 434 metres d’alçada, amb un vèrtex geodèsic. No te res en especial que faci desplaçar-nos fins al cim.

COM ANAR-HI?

Sortim del davant de la Casa de la Vila i de l’Església Parroquial i agafant el Carrer Mn. Cinto Verdaguer arribarem al C. Rials i travessem la Riera de Dosrius cap a la dreta; girem a la primera cantonada i a uns 40 metres a la dreta, surt un Rial que posa CITA, que és el Centre de desintoxicació que hem comentat i pugem pel mateix, deixem l’escola, el camp de futbol i un corriol a la dreta i seguim recte pujant.

Anem seguint el Rial i en una cruïlla ampla seguim a l’esquerra, i anem gaudint d’un bosc d’alzines sureres que més tard es canvia per una roureda. Si hi anem a la tardor, passarem per damunt una catifa de fulles de roure que cobreixen el camí.

Quan portem uns 25 minuts, veiem a la dreta de la pista una cadena, amb una rajola de Sant Nicolau. En aquest punt deixem el camí pel que veníem i agafem el camí de l’esquerra, cap a Can Rafael, però atenció perquè quan hem fet uns 20 metres d’aquest tram, a l’esquerra a sota, ens queda la Font de Sant Nicolau (no raja). I aquí hem de seguir girant cap a la dreta, pel mig de la zona que havia estat cultivada i no hi ha arbres. Seguint aquesta traça passem pel costat d’una construcció amb unes marques de pintura.

Ens incorporem a un camí i anem a la dreta i caminem entre tanques, mentre deixem a la dreta les restes malmeses de Can Benet, i més endavant, si observem bé, podem veure a la dreta Argentona i al darrera, Montserrat i Sant Llorenç del Munt.

Quan estem arribant a dalt de la pujada, a mà esquerra ens queda el corriol que ens portaria al Cim del Turó del Tarau. En arribar aquí ja portarem 1 hora i 5 min d’excursió. No recomano pujar al Turó ja que no té cap mena de visibilitat sobre l’entorn.

Comencem a descendir pel mateix camí que portàvem entre talussos i falgueres polipodi. No deixem aquest camí principal que ens portarà fins a la pista carenera que agafarem cap a l’esquerra i en uns pocs centenars de metres haurem arribat a Can Bruguera.

La tornada l’hem de fer pel mateix camí de l’anada.Que gaudiu d’un bon temps i la satisfacció està assegurada!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí