Ruta: de Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge

Josep Grau.  Montaltrek
119

Ha passat l’estiu i torna el temps de la calma. Ara que la calor ja amaina, és molt reconfortant i agraït fer un tros del Camí de Ronda. Parlem d’un petit tros per omplir el matí, no pas una etapa sencera, en què es requeriria un esforç superior.

La ruta proposada, malgrat ser curta, té la seva dificultat. El motiu és que, encara que la podem descriure passant sempre a uns pocs metres sobre el nivell del mar, sovint s’ha de baixar a les cales per creuar-les per la sorra. Tot i que té la seva part bella, comporta baixar uns 40-50 metres fins a la cala per esglaons en bones condicions i tornar a pujar més endavant. De totes maneres, veureu que  tot esforç té la seva recompensa i, en aquest cas, són les vistes.

Faig una enumeració de les cales per on passarem. Podríem fer una extensa narració sobre la seva bellesa, però segurament cauríem en el parany de ser repetitius i pesats. Així doncs, crec que és millor que cadascú les admiri i es deixi sorprendre per les sensacions que tingui.

Cales de Platja d’Aro: Cala Gran d’Aro, Cala Rovira, Cala Sa Cova, Cala del Pi i Cala dels Canyers. Ja en terme de Sant Antoni de Calonge: Cala Belladona, Cala del Cap Roig, Platja de ses Torretes, Platja de Can Cristus, Cala del Forn, Cala dels Esculls, Cala del Paller, Cala Roques Planes, Cala Rocosa, Cala de l’Embarcador, Cala Gran, Cala Roca dels Musclos, Cala dels Capellans, Cala Racó dels Homes, Cala Racó de les Dones i la Platja de Torre Valentina.

Itinerari: NO Circular. | Durada: 2 h. | Desnivell: 70 m.
Distància:  4,6 Km. anar.| Dificultat: mitja
Track: Camí de Ronda: de Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge.

COM ANAR-HI?

En arribar a Platja d’Aro deixem el vehicle a l’aparcament de la Plaça Europa o pels seus voltants i ens dirigim en direcció al mar, fins a arribar al bonic Passeig de Mar. Aleshores seguim A L’ESQUERRA i al final del passeig, allà on hi ha un parc infantil, iniciem el Camí de Ronda. Seguirem el GR-92, que està molt ben marcat amb dues línies: vermella i blanca.

Passareu pel Càmping Cala Gogo i també pel Càmping Treumal. No fan falta gaires explicacions, ja que només hi ha un camí possible. Però us heu de fixar en no sortir pels camins que donen a les urbanitzacions, tot i que ja estan indicats amb el senyal de Pas Barrat.

És recomanable fer la tornada amb taxi, a Platja d’Aro hi ha una estació i poden venir fàcilment a recollir-vos. Però, si esteu en plena forma i us veieu amb cor, podeu tornar pel mateix recorregut.

COMPARTIR